19 / 04 / 2024

kırklareli Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

kırklareli Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi...

Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Konya ve Kırklareli'nde bazı alanlar nitelikli doğal koruma alanı ilan edildi...

Kırklareli su arıtma tesisinin revizyon çalışmaları tam gaz!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, içme suyu arıtma tesislerinde süren tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Kesimoğlu, ''Kırklareli’nin bu çalışma ile 30 yıl su ile alakalı sorun yaşamayacak'' dedi.

Kırklareli konut satışlarında 36. sırada yer aldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırklareli konut satış istatistiklerinde 36. sırada yer aldı.

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.

Kırklareli İnci Dere projesi çalışmalarına hız verildi!

Kırklareli Belediyesi İnci Dere Projesi’ni hayata geçirme çalışmalarına hız verdi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, daire müdürleri ile birlikte projeyi uygulamak istedikleri bölgelerde incelemelerde bulundu.

Kırklareli Lüleburgaz 4.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Müdürlüğü, Kırklareli İli Lüleburgaz ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 4 milyon 950 bin TL olarak belirlendi.

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Kırklareli Devlet Hastanesi'nde son durum!

2014 yılında ihaleye çıkan ve kısa süre içerisinde hizmete açılacağı açıklanan Kırklareli Devlet Hastanesi'nin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen devir teslimi hala yapılmadı. Bölge halkı ise hastane açılışının tarihini merakla beklemeye başladı.

Kırklareli'nde Mayıs ayında 622 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı konut satım verilerini açıkladı. TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu ay içinde Kırklareli'nde 622 konut satıldı.

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Kırklareli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gündoğdu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kırklareli’ne Atatürk Evi inşa edilecek!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentin çehresini değiştirecek projelerini anlatmayı sürdürüyor. Kesimoğlu’nun Kırklareli’ne kazandıracağı projeleden birisi de Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını yaptırmak.

Mehmet Kesimoğlu: Kırklareli Otogarı taşınacak!

Kakava Ateşi’nin yandığı Kırklareli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Yurt Gazetesi yazarı olan Ersu Hızır ile söyleşi gerçekleştirdi. Kesimoğlu, kentin acil ihtiyacı olan projelerini anlattı.

kırklareli Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler Haberi

kırklareli Nitelikli doğal koruma alanı ilan edilen yerler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Konya ve Kırklareli'ndeki bazı alanların, "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tescillenen alanlara ait koordinat ve parsel bilgilerinin de bulunduğu ilanlara göre, Konya'nın Meram ilçesindeki Meram Bağları "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde tescil edildi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki Apullu Şeker Fabrikası doğal sit alanı da  kısmen "Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve kısmen "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde belirlendi.

Karar için