19 / 04 / 2024

Kırşehirde konut satışları ne durumda

Kırşehirde konut satışları ne durumda

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü 2016 yılı Haziran ayı konut satışlarına ilişkin verileri açıkladı. Kırşehir'de 2016 yılı Haziran ayı itibarı ile 76'sı ipotekli satış olmak üzere toplam 261 konut satışı gerçekleştirildi.

Kırşehir'de Nisan ayında 294 konut satıldı!

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz tarafından yapılan açıklamaya göre, 2016 yılı Nisan konut satış istatistikleri açıklandığını bildirdi. Kırşehir’de satılan konut sayısı ise 294 adet olarak belirlendi.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Konut satışlarındaki haraketlilik devam edecek! 

Türkiye'de konut satışları yeni yıla yüzde 25,1'lik artışla başladı. Gayrimenkul sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi. Temsilciler konuta talebin sürdüğünü ve yeterli arzın olmasıyla konut satışlarının artabileceğini kaydetti.

Kırşehirde konut satışları ne durumda Haberi

Kırşehirde konut satışları ne durumda

Kırşehir'de 2016 yılı Haziran ayı itibarı ile 76'sı ipotekli satış olmak üzere toplam 261 konut satışı gerçekleştirildi. Kırşehir ile birlikte Nevşehir, Aksaray, Niğde ve Kırıkkale illerinde çalışmalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü 2016 yılı Haziran ayı konut satışlarına ilişkin verileri açıkladı. 


Çınar Kırşehir Haber Merkezi'nin derlediği bilgilere göre,Türkiye genelinde konut satışları 2016 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında azalarak 106 187 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 20 406 konut satışı ile en yüksek paya (yüzdel9,2) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 11 695 konut satışı (yüzde 11) ile Ankara, 6 745 konut satışı (yüzde 6,4) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 19 konut ile Ardahan...