18 / 04 / 2024

kktc su projesi ne zaman bitecek

kktc su projesi ne zaman bitecek

KKTC'de temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Türkiye'den " KKTC'ye su getirilmesi projesini değerlendirerek 'Bu dünyaya örnek olacak proje' " dedi.

KKTC için 26 Ocak'ta su tutulmaya başlanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su sağlayacak proje kapsamında Türkiye tarafında yapımı tamamlanan Alaköprü Barajı'nda, 26 Ocak Pazartesi günü su tutulmasına başlanacak.

KKTC Su Projesi için 23 kilometre boru döşendi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye su sağlayacak 1 milyar dolarlık proje de 80 kilometrelik deniz geçişinde şu ana kadar 23 kilometre boru döşendiğini belirterek, geriye kalan boruların da kısa zamanda döşeneceğini söyledi.

Beşir Atalay: KKTC Su Temin Projesi'nin arıtma tesisi temelini yarın atacağız!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Türkiye olarak, Kuzey Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türklerinin daha iyi şartlarda yaşamaları, geleceğe güvenle bakmaları ve güven içinde yaşamaları için daima düşünüyoruz” dedi...

Yeşilyaka Su Projesi'nin yeni etabı satışa çıktı!

Mesa Mesken tarafından Büyükçekmece'de hayata geçirilen Yeşil Yaka Su Projesi'nde yeni etapta villa satışları başladı. Satışa sunulan villalar Mayıs 2023'te teslim edilecek.

Yeşilyaka Su Projesi'nin yeni etabı satışta!

Mesa Mesken tarafından  Büyükçekmece'de hayata geçirilen Yeşil Yaka Su Projesi'nde yeni etapta villa satışları başladı. Satışa sunulan villalar Ekim 2022'de teslim edilecek.

Yeşil Yaka Su projesinin detayları belli oldu!

Mesa Mesken Sanayii A.Ş ve Nurol İnşaat ortaklığı ile inşa edilecek olan Yeşil Yaka Su projesi için ÇED süreci başladı.

Yeşilyaka Su : Mesa ve Nurol'dan doğa ile iç içe bir yaşam!

Büyükçekmece Gölü'ne yakınlığı ile dikkat çeken Yeşilyaka Su  projesi Mesa-Nurol İş Ortaklığı tarafından inşa ediliyor. Proje doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor.

Mesa Nurol Yeşilyaka Su villaları fiyat listesi!

Kişiye özel ödeme planı hazırlanan Mesa Nurol Yeşilyaka Su projesi 472 adet villadan meydana geliyor. Mesa Nurol Yeşilyaka Su villaları fiyat listesi 2,5 milyon TL'den başlıyor.

Yeşilyaka Su fiyat listesi!

Villa konsepttinde dizayn edilen YeşilYaka Su  projesi 472 adet villadan meydana geliyor. İşte Yeşilyaka Su fiyat listesi...

Mesa Yeşilyaka Su satış ofisi!

Yeşilyaka Su projesi 600 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükselecek. Projede ilk olarak 203 adet villa ön satışa sunuluyor...

Yeşilyaka Su villa fiyatları 2,5 milyon TL'den başlıyor! Yeni Proje!

YeşilYaka Su  projesi Mesa-Nurol İş Ortaklığı tarafından inşa ediliyor.  Toplam 472 adet villadan meydana gelen Yeşil Yaka Su projesinde ilk olarak 203 adet villa ön satışa çıktı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Trabzon Entegre Su Projesi 2017'de başlıyor!

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II Dönem Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Arz Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Trabzon Entegre Su Projesi masaya yatırıldı!

IPA II. Dönemi Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

1071 Göl-Su Projesi, 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, bin günde 1071 Göl-Su Projesini çok hızlı ve verimli bir çalışma ile 2019 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

kktc su projesi ne zaman bitecek Haberi

kktc su projesi ne zaman bitecek

Kaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlayacağından umutlu olduğunu belirterek, KKTC ve Türkiye'nin hep bir adım önde olma ilkesi ile hareket ettiğini söyledi.


KKTC'de temaslarını sürdüren Arınç, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) HD kanalının yayına başlaması vesilesiyle programa katılarak, ziyaretini ve gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Arınç, BRTK'nın son teknoloji HD teknolojisine kavuşmasından mutluluk duyduklarına, TRT'nin katkısıyla bu teknolojinin hayata geçirilmesinden memnun olduklarına değinerek, TRT'ye de katkısından dolayı teşekkür etti.


Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkileri değerlendiren Arınç, Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıslı Türklere haksız ambargo ve izolasyonlar uygulandığını, Türkiye'nin anlaşmalardan doğan hakkını kullandığını ve kullanmaya devam edeceğini kaydetti.


- "Her türlü yardım ve işbirliğine hazırız"


Türk tarafının BM'nin yürüttüğü müzakerelerde hep yapıcı olduğunu, masadan kalkmadığını söyleyen Arınç, karşı tarafın her seferinde bir bahane bularak masadan...