25 / 04 / 2024

kocaeli cami

kocaeli cami

Kandıra Balcı Köyü Sıdık Mahallesi' nde dededen kalan arazilerin eşit bölüştürülmediği iddiasıyla açılan miras davası kapsamında mahkeme, içinde caminin de bulunduğu arsanın satılmasına karar verdi...

Kocaeli Tavşancıl Cami restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Geçmişin mirası olan tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yapıların geleceğe taşınması için çalışmalarını sürdürüyor...

TOKİ Kocaeli İzmit 535 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut + 1 er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kocaeli 747 konut ihalesi yarın!

Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 2. Bölge 747 Konut + 1 er Adet Ticaret Merkezi ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Kocaeli Kirazpınar 577 konut ihalesi yarın!

Kocaeli Gebze Kirazpınar Mahallesi 577 Adet Konut, 16 Adet Dükkan Ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Kocaeli Kartepe İstasyon Cami tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin inşaatını tamamlıyor.

Kocaeli Nene Hatun Cami yenilendi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi yeniledi.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Kocaeli Gölcük Yalı Evleri'nde sona gelindi!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından Değimendere'de inşa edilen 12 adet ev ve cami projesinde sona gelindi. Yalı Evleri'nde evler teker teker tamamlanıyor.

Kocaeli Issık Göl’e cami!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ümraniye TDBB’nin Mart ayı yönetim kurulu toplantısına katılarak bazı açıklamalar yaptı.

Kocaeli Kartepe Hasan Paşa Merkez Camii açıldı!

Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan Hasan Paşa Merkez Camii açıldı. Hasan Paşa Merkez Cami 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 560 metrekarelik alanda inşa edildi.

İzmit'te cami inşaatından düşen işçi yaralandı!

İzmit'te çalıştığı cami inşaatından düşen işçi yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan inşaat işçisi Mehmet Ağırağaç, tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TOKİ Kocaeli Derince Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kocaeli Derince'de inşa edilecek 138 konut, 1 cami, 1 ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 23 Şubat 2016 tarihinde yapıldı.

kocaeli cami Haberi

kocaeli cami

Balcı Köyü Sıdık Mahallesi'nde Hasan Zengin tarafından bağışlanan fakat tapusu devredilmeyen arsaya 1988 yılında köylülerce cami yapıldı.


2009 yılında Hasan Zengin'in kızı Fatma Özpınar ile Zengin'in yeğeni Nazif Zengin dedelerinden kalan arazilerin eşit bölüştürülmesi için Kandıra Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.


Açılan dava kapsamında mahkeme, aralarında içinde caminin de bulunrduğu 310 metrekarelik arsanın 9 bin 500 lira, caminin de 32 bin 920 lira bedelle satılmasına karar verdi. 


Bunun üzerine arsayı bağışlayan Hasan Zengin'in oğlu Mehmet ve yeğeni Nazmi Zengin de kararı temyizi için başvuruda bulundu.


Köy muhtarı Şükrü Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davaya konu olan caminin 1988 yılında köy halkı tarafından ortaklaşa yaptırıldığını belirterek, kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle açılan dava sonucu, zamanında devri yapılmayan arsanın mahkeme tarafından satılmasına karar verildiğini söyledi.


Mahkemenin...