28 / 03 / 2024

Kocaeli riskli bina

Kocaeli riskli bina

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Kocaeli’deki riskli 150 bin konutla ilgili soru önergesi!

17 Ağustos 1999 depremi öncesi Kocaeli’de yapılan 150 bin konut olduğunu söyleyen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi faaliyetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sordu.

Kocaeli'de 1.550 riskli bina var!

Kocaeli'de 1.550 riskli bina var. Gölcük Denizevler'de yıkım 2 sene önce başlamıştı ama çoğu bina hala bu şekilde bekliyor ve içerisinde insanlar yaşamaya devam ediyor.

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!

Avcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kent genelinde riskli binaların saptanması adına yoğun mesai harcandığını dile getirdi. 

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Bursa Mudanya’daki riskli bina eğitime kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da bulunan riskli yapıyı yıkarak yerine kurs merkezi inşa edecek. 

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

Kocaeli riskli bina Haberi

Kocaeli riskli bina

1999'daki Marmara depreminde 17 bin kişi yaşamını yitirdi. Depremin merkez üssü Kocaeli ağır hasar gördü. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; şehrin büyük bölümü yıkım yaşadı. Deprem sonrası ayakta kalabilen 26 bina ağır, bin 452 bina da orta hasarlı şeklinde tespit edildi. Aradan 22 yıl geçti bu binalar hala yıkılmadı ve içinde 7-8 bin vatandaş yaşıyor. Ne belediye ne valilik binaları yıkmadığı gibi tahliye de etmedi. 

VALİLİK BİNALARI YIKMALI

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Gökmen Mengüç, "Normalde bunların hepsi ağır hasarlı ama orta hasarlı diye geçiyor. İçinde halen yaşanıyor. 2021 yılı içerisinde bu yapıların tamamının yıkımıyla alakalı süreç başlattık" diye konuştu. Binlerce kişinin 22 yıldır ağır hasarlı binalarda oturmasına göz yumulurken, AKP'li Belediye yıkımı...