28 / 03 / 2024

kocaelide gayrimenkul sorunu

kocaelide gayrimenkul sorunu

Kocaeli Emlak Ticari Gayrimenkul Portföy Uzmanı Murat Hamzaoğlu Kocaeli'nde gayrimenkul sektörünü anlattı. Hamzaoğlu Kocaeli'nin sosyal konut ihtiyacı olduğu vurguladı. İşte o yazı....

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

Çinli gayrimenkul şirketi Sunac borç krizinde!

Çin'de gayrimenkul alanında likidite sorunu yaşayan şirketler artıyor. Evergrande'in ardından Sunac da Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal konularda şirkete yardımcı olunmasını talep etti. Sunac, yerel yönetimlere büyük bir baskıyla karşı karşıya olduklarını iletti.

İzmir'in merkezi gayrimenkul sektörüyle değişiyor!

Gayrimenkul alanındaki hareketlilikle birlikte İzmir’in merkezinin değişeceğini söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, “Bugün merkez konumundaki Konak artık eski şehir. Alsancak’ta hareketlilik var, ama trafik ve otopark sorunu bulunuyor. Onun için yeni merkezin Halkapınar olacağını düşünüyorum.” dedi.

Gayrimenkul hisseleri dalgalı!

Gayrimenkulde yaşanan stok sorunu borsa hisselerini de etkiliyor. Kurların ve faizin yüksek seyretmesiyle gayrimenkul almayı bırakan yatırımcının yüzü, borsada da gülmüyor. 32 gayrimenkul yatırım ortaklığının 17 tanesinde son bir ayda hisse senedi fiyatları değer kaybetti.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geç teslim sorunu!

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında imzalan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde belirlenen tarih öne sürülerek geç teslim için karşı tarafa dava açılabiliyor..

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

KDV yüzde 1’e inerse gayrimenkulde nakit sorunu aşılır!

Gayrimenkul sektöründe satışların eskiye oranla azalması ve uzayan vadeler sektörde nakit akışı sorunu yarattı.

Gayrimenkul sektöründe reform zamanı!

Gayrimenkul sektöründe yaşanan sayısız sorunu ‘vergi’ ve ‘mevzuat’ olmak üzere iki büyük kümede toplamanın mümkün olduğunu belirten Cansel Turgut Yazıcı, bu iki alanda reform yapmak için Türkiye’nin en uygun zamanda olduğunu kaydediyor.

Gayrimenkul sektöründe KDV sorunu çözülmeli!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER'in Başkanı Aziz Torun sonbahar mesajını yayınladı. Torun, inşaat sektörünü değerlendirdi..

Gayrimenkul haczinin limiti var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Gayrimenkul haczinin limiti var mıdır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Gayrimenkul satışları tapu dairesi dışında yapılabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman yapılır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

kocaelide gayrimenkul sorunu Haberi

kocaelide gayrimenkul sorunu

Hep lüks konutlardan bahsediliyor ama Kocaeli'nin gerçekleri hep kenara atılıyor. Kocaeli'nin gerçekten sosyal konuta ihtiyacı var. TOKİ ve Kent Konut bir dönem başardı ama şimdilerde her ikisi de doğru adım atmıyor.


Evet, lüks konutların hitap ettiği kesim belli ama üç-beş gelirle ev sahibi olma hayali kuranlar ne olacak? İlimizde uzun yıllardır sosyal konut yapılmıyor. Ne TOKİ, ne de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan Kent Konut A.Ş. herhangi bir şey yapmıyor. TOKİ Kandıra'ya proje yapıyor, satamıyor. Kent Konut battı batacak, ellerindekileri bitirmeye çalışıyor. Peki, sosyal konut bekleyenler ne olacak? 


ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇIN 


Dediğimiz gibi sosyal konutları yapması gereken Kent Konut ve TOKİ ayrı havalarda durumu kurtarmaya çalışıyor. Peki, özel sektöre neden bu işi bırakmıyorlar? TOKİ ve Kent Konut 1 5 katlı yapabiliyor...