26 / 04 / 2024

İzmir'in merkezi gayrimenkul sektörüyle değişiyor!

İzmir'in merkezi gayrimenkul sektörüyle değişiyor!

Gayrimenkul alanındaki hareketlilikle birlikte İzmir’in merkezinin değişeceğini söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, “Bugün merkez konumundaki Konak artık eski şehir. Alsancak’ta hareketlilik var, ama trafik ve otopark sorunu bulunuyor. Onun için yeni merkezin Halkapınar olacağını düşünüyorum.” dedi.



Ege'nin incisi İzmir, son dönemde birçok alanda olduğu gibi gayrimenkulde de gözdelerden biri oldu. Hürriyet gazetesinden Mete Tamer Omur'un haberine göre, bir yandan gayrimenkulde hareketlilik yaşayan şehir, diğer tarafta ise 300 binin üzerinde konutun acil yenilenmesi gerektiği gerçeğiyle de karşı karşıya. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 1’inci derece deprem bölgesinde bulunan İzmir’de risk büyük. Onun için yeni yapılan projelerde zemin çok önemli. Bu hassasiyeti göz önünde bulunduran kurumlardan birisi de Türkerler Holding... “Bugüne kadar zemine 136 bin metreküp beton, 15 bin 740 ton demir kullandık. Bu malzemeyle 100 metrekare ortalamayla 2 bin 720 daire yapabilirdik” diyen Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Sezgin sektörle ilgili açıklamalar yaptı.

EGE’YE BÜYÜK YATIRIM

Ankara merkezli Türkerler Holding’in enerjiden sağlığa, inşaattan altyapı ve gayrimenkul geliştirmeye kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, Cumhuriyet tarihinde Ege’ye yapılan en büyük yatırımların altında da Türkerler Holding’in imzası olduğunu belirtti. Şu an gayrimenkul alanında İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de üzerinde durdukları üç projenin bulunduğu bilgisini veren Prof. Dr. Sezgin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

YAŞAM 2020 MAYIS’TA

“Ankara Mahall tamamlandı ve yaşam başladı. İstanbul’da Çiftçiler Holding ile birlikte yürüttüğümüz Çiftçi Towers var. Burada da yüzde 98 mertebesindeyiz. 2019 bahar döneminde yaşam başlayacak. Üçüncü önemli projemiz ise İzmir’de yer alıyor. Mahall Bomonti İzmir. Arazi 2013’te Özelleştirme İdaresi’nde alındı. 2016 Mayıs’ta da inşaat başladı. 350 milyon dolarlık bir yatırımla 576 ofis, 476 konut, 35’e yakın ticari alan bulunuyor. 45 dönümde yer alan projenin 25 bin metrekaresini yeşil alan ayırdık. Burada da bisiklet yolundan yürüyüşe ve tenis kortlarına kadar özel detaylar yer alacak. İzmir’e özel olan projenin inşaatını 2019 sonu itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. 2020 Mayıs ayında da yaşamın başlamasını planlıyoruz” 

136 BİN METREKÜP BETON

İnşaatın 2016'nın Mayıs ayında başladığını, uzun süredir zeminde çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, “Bulunduğumuz bölge itibariyle zor bir zeminde çalıştık. 100 metreye ulaşan baret kazıklar yaptık. Yöre dolgu alan olduğu için teknolojik hesaplar yapılarak kazıklar çakıldı. Dokuz Eylül ve İstanbul Teknik üniversiteleri ile Amerika’dan da bir okuldan destek aldık. Kazıklar için Türkiye’de bir tane olan bir makineyi bekledik. Ve en sonunda zemin kısmını tamamladık. Bugüne kadar zemine 136 bin metreküp beton, 15 bin 740 ton da demir kullandık. Bu malzemeyle 100 metrekare ortalamayla 2 bin 720 daire yapmak mümkündü” dedi.

ORKESTRA ÇUKURU DA VAR

Mahall Bomonti İzmir’in bulunduğu alanda tarihi binaların olduğunu söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, bu binaların 1912 yılında İzmir’de Bomonti Ailesi’nin kurduğu bira, gazoz ve buz fabrikalarından bazıları olduğunu belirterek, “Bunlar daha sonra TEKEL’e geçmiş. Özelleştirme sonrası biz de ‘Anıtlar Kurulu’ndan aldığımız izinle bu binaları restore etmeye başladık. Bu binaların 9’unu yaptığımız anlaşmayla Doğuş Grubu bünyesinde bulunan d.ream işletecek. İstanbul’da bulunan Bomontiada, İzmir’e geliyor. Burada da The populist, Monochrome, Babylon ve Günaydın gibi markalar ilk kez İzmir’de olacak. Burası 2019 Mayıs’ta açılıyor. Yine bu alanda 650 kişilik tiyatro ve konser alanımız yer alacak. Projede, orkestra çukuru bulunuyor. Mahall Bomonti İzmir’de bir de butik otel bulunacak. Uluslararası otel zinciri Marriott ile anlaştık. Residence inn Marriott ismiyle 170 odalı bir otelimiz olacak. İlk kez Amerika’da hayata geçen konseptiyle İzmir’de yer alacak” dedi.

6 MİLYARI BULDU

Ege Bölgesi'nde sadece gayrimenkul alanında yatırımlarının bulunmadığını söyleyen Prof. Dr. Atilla Sezgin, enerji ve sağlık alanında da önemli yatırımlara imza attıklarını dile getirerek, şu şekilde devam etti: “Şu an Ege’de 6 milyar liralık bir yatırımımız bulunuyor.  İzmir  Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü bu yatırımlardan biri. Jeotermal ve rüzgar enerji santrali odağında da çalışıyoruz. Manisa Alaşehir’de 330 milyon dolarlık yatırımla 78 MW kurulu güce sahip jeotermal enerji santralimiz bulunuyor. Hedef burada kapasiteyi 300 MW’ye çıkarmak. Yatırım tutarı da 1 milyar dolara ulaşacak. İzmir Tire, Balıkesir Kalfaköy ve Aydın Yenihisar’da da rüzgar enerji santrali projelerimiz bulunuyor.”

 

KISA KISA

* Mahall Bomonti İzmir özelinde satışların iyi gittiğini dile getiren Prof. Dr. Atilla Sezgin, “Konutta yüzde 70’e ulaştık. Ama ofislerde satış oranı düşük. Bölgede imar planı nedeniyle çok ofis var. İzmir bu kadar ofisi kaldırmaz” dedi


Geri Dön