26 / 04 / 2024

Kolombiya Medellin

Kolombiya Medellin

Kolombiya'nın en büyük ikinci kenti Medellin, 2003'ten sonra gerçekleşen 'kentsel dönüşüm' ile örnek teşkil ediyor. İstanbul'dan farkı ise yaşayanları yerinden etmek yerine kent kültürünü onlara taşımayı başarmış olmak

Kolombiya'da evsizler için gıda yardımı ve tıbbi destek!

Kolombiya Bogota'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler kapsamında uzun zamandır devam eden karantina uygulaması, sokaklarda yaşayan evsizleri de olumsuz olarak etkiliyor.

Kolombiya'da inşaat ve imalat sektörlerinin açılmasına şartlı izin verilecek!

eni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 189 kişinin yaşamını yitirdiği Kolombiya'da inşaat ve imalat sektörlerinin açılmasına şartlı izin verilecek.

Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu.

TİKA'dan Kolombiya'da cami tadilatı!

TİKA, Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki en büyük ve merkezi cami olan Ebu Bekir Sıddık Camii'nin tadilatını yaptırdı.

Escobar'ın Medellin'deki evi 375 kilo patlayıcı ile yıkıldı!

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın başkent Bogota’da uzun süre ikamet ettiği Monaco binası, 375 kilo patlayıcı ile 3.2 saniyede yıkıldı. 

Peru, Şili ve Kolombiya Türk müteahhitlerinin takibinde!

Türkiye Müteahhitler Birliği, "zorluklara rağmen potansiyel pazar" olarak nitelediği Latin Amerika ve UNASUR'u önemsiyor, özellikle Peru, Şili ve Kolombiya'nın sektörel potansiyelini yakından izliyor.

Kolombiya'daki 446 metrelik köprü yıkıldı!

Kolombiya'da, 9 işçinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı Chirajara asma köprüsü inşaatı patlayıcılarla yıkıldı.

Kolombiya'daki köprü inşaatı patlayıcılarla yıkıldı!

Kolombiya'nın merkezi Bogota ile Villavicencio kentini birbirine bağlayan Chirajara asma köprüsünün güney yakasının yıkımı gerçekleşti.

Pablo Escobar'ın evi yıkılmak isteniyor!

1993'te öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın evi yıkılmak isteniyor. Kolombiya'nın Medellin Belediyesi, Escobar’ın evini, dönemin kurbanları için bir park yapılması amacıyla yıkmak istiyor.

Pablo Escobar'ın evi yıkılacak mı?

Kolombiya'nın Medellin Belediyesi, 1993 yılında öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın evini, dönemin kurbanları için bir park yapılması amacıyla yıkmak istiyor.

Camilo Sanchez Ortega,Konut, Şehir ve Bölge Bakanı oldu!

Devlet Başkanlığı Yüksek Danışmanı Camilo Sanchez Ortega, Kolombiya'nın yeni Konut, Şehir ve Bölge Bakanı oldu.

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

Kolombiya'da çöken binada 20 kişi öldü!

Kolombiya’nın Cartagena kentinde çöken binada 20 kişi hayatını kaybetti. Aynı kentte çöken diğer binada ise 5 kişi yaralanarak kurtuldu.

Kolombiya Medellin Haberi

Kolombiya Medellin

Dünyanın diğer köşesindeki Kolombiya’nın ikinci büyük kenti Medellin, dünyaca ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın kenti olarak bilinirdi. Uyuşturucu başkenti bu kentte her yüz bin kişiden 382’si öldürülüyordu. Bu Birleşmiş Milletler ’in tehlikeli sınır kabul ettiği rakamın yaklaşık 40 misli! İnsan kaçırma ve cinayet sıradan vakalardan olmuştu. 1993’te Escobar’ın öldürülmesi ve güvenlik güçlerinin sıkı denetimleri sonrasında işler normale dönmeye başladı. 2018 Gençlik Olimpiyatları’na aday olan Medellin, 20 yıl sonra bugün kendini bir turizm destinasyonu olarak pazarlıyor. Ancak esas değişim 2003’ten sonra sıradışı bir şekilde oldu.


Aslen matematikçi olan Sergio Fajardo 2003’te belediye başkanı seçildiğinde basit ama etkili bir politika başlattı: “En güzeli en fakire”. Fajardo’ya göre muhtaç kesime verilen en küçük hizmet şehrin daha yaşanabilir olmasını sağlıyordu. Gerçekten de onun döneminde...