26 / 04 / 2024

kombinin bozulması

kombinin bozulması

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

Borsa yatırımcı için tek alternatif mi oluyor?

Şubat ayında yeniden esmeye başlayan halka arz rüzgarı tavan serileriyle başladı. SPK’nın şubat ayında 7 şirketin halka arzını onaylamasıyla yatırımcı yeniden Borsa İstanbul’a geldi. Enflasyon beklentilerinin bozulmasıyla borsa yeniden yatırımcı için öne çıktı.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Bankaların istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi

Bankaların fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına sebep olmasının önüne geçmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik esaslar belirlendi.

Baymak Lambert Yoğuşmalı Kombi indirimli fiyatıyla Carrefoursa'da! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Gazdaki su buharının ayrıştırılıp suya dönüşmesi yoğuşmalı kombinin sahip olduğu teknoloji ile mümkün oluyor. Bu işlem sırasında doğalgaz az kullanılarak enerji verimliliği sağlanmış oluyor. Peki yoğuşmalı kombi indirimli fiyatıyla ne kadar? Özellikleri neler? 

ŞOK...ŞOK...ŞOK bu market her ürünü 10 TL'ye satıyor! Bu fırsat kaçmaz.. hemen poşetini fileni al ve buraya koş

Pandemi döneminde ekonomik istikrarın bozulması, 2022 senesinde ekonomik sorunların yaşanmasına enden olurken 2023 senesi de bu sorunların devam etmesiyle başladı. Fakat Ocak ayında marketlerin ve diğer sektörlerden gelen fiyat sabitleme ve indirim haberlerine katılanlardan biri de Onur market oldu.

Hava durumu tersine dönüyor! Meteoroloji'den endişelendiren açıklama: Bu illerde yaşayana hafta sonu zehir olacak!

Ekolojik dengenin bozulması ile hava şartları da sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Ocak ayını bitirmek üzer olduğumuz şu günler de İstanbullular metropol şehre ne zaman kar yağacak sorusunu merak ediyorlar. İşte haberin detayları…

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?

Kombiler, kış ayına girilmesiyle birlikte fazla yakılmaya başlandı. Bu durumda vatandaşlar, Petek kapatmak faturayı azaltır mı, kombi nasıl az yakar? şeklinde sorular sorulmaktadır. İşte merak edilenler!

En yeşil kombi için karşılaştırmalı en iyi seçenekler! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Yüzde 85 geri dönüştürülebilir malzemeden üretilen kombinin en yeni teknolojisi Vaillant Green IQ’nun özellikleri ve karşılaştırmalı fiyatlarını topladık.

Sürdürülebilir teknolojili Ariston kombinin en ucuz adresi! 11 Ekim 2022 fiyat listesi...

Güneş enerjili kombiler üreten ve sürdürülebilir teknolojinin öncülerinden olan Ariston ürünleri ve en ucuz adresleri şöyle...

Elinizdeki telefonlarınıza çok iyi bakın aman bozulmasın! İşte telefon fiyatlarına gelen son zam

TRT bandrol ücretinde yaşanan artış elektronik fiyatlarını da kötü etkiledi. Cep telefonu fiyatlarına gelen son zam belli oldu.

kombinin bozulması Haberi

kombinin bozulması

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracılık hukukuna göre; Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Peki, kombinin bozulması halinde masrafı kim öder? Kombi bozulursa kiracı mı öder? Ev sahibi mi?


Kira sözleşme hükümlerin saklı kalmak üzere bağımsız bölüme ait demirbaş giderleri mal sahibi ödemek ile mükellef oluyor. Kombi konusunda ise yapılacak masraflar şu şekilde paylaşılıyor.


Demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları...