25 / 04 / 2024

kömürden elektrik üretimi

kömürden elektrik üretimi

Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor...

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tezışık Mühendislik Elektrik Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Arslangil tarafından kuruldu. 

KİPTAŞ'tan Bakırköy'de dönüşüm yıkımı! Cadde Bakırköy için bir adım daha atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, hak sahipleriyle anlaşmaya vararak, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’ndeki 1968 üretimi, 9 blok, 66 konut bağımsız birim ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi İncirli parselinde yıkım yaptı.

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yukat Yapı İnşaat Elektrik Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Meryem Uysal tarafından kuruldu.

Aps Spa Mekanik Elektrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aps Spa Mekanik Elektrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Tatar tarafından kuruldu.

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kungu İnşaat Maden Kömür Elektrik Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Ali Fırat İstanbul tarafından kuruldu.

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeka Elektrik İnşaat Metal Döküm Orman Ürünleri Kimya ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bektaş Kaplan tarafından Sultanbeyli'de kuruldu.

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Taşdemir ve Mehmet Veysi Işık ortaklığında kuruldu.

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nbd Mimarlık Mühendislik İnşaat Elektrik Enerji Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Burak Yıldız tarafından kuruldu.

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karyap Grup Yapı Mühendislik Mimarlık İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Caner Kara, İlker Kara, İsmail Kara ve Selahattin Kara ortaklığında kuruldu.

KİPTAŞ Yeşilpınar dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'ın Yeşilpınar Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projesinde yıkım öncesi gerginlik yaşandı. KİPTAŞ'ın kendilerine haksız bir sözleşmeyi dayattığını öne süren mahalle sakinleri elektrik, su ve doğalgazı kesmeye gelen görevlilere karşı koyunca polis müdahale etti.

Murad Mühendislik Elektrik Pano Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murad Mühendislik Elektrik Pano Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Dere tarafından kuruldu.

Hiras Mühendislik Elektrik İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hiras Mühendislik Elektrik İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de kuruldu.

Devletten milyonlara büyük müjde! Borcu olan herkese dev destek!

Devletten milyonlara büyük müjde! Borcu olan herkese dev destek... Covid-19'un tahribatı azalsa da reel sektörden gelen talepler dikkate alınarak ekimde başlayacak ödemelere formül hazırlanıyor.

kömürden elektrik üretimi Haberi

kömürden elektrik üretimi


Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı Türkiye, enerji faturasını azaltmak için kömür yatırımlarını devreye sokmaya çalışıyor. Elektrik ihtiyacının yüzde 25’i kömürden karşılanırken, bu rakamın yüzde 42’ye çıkarılması planlanıyor. 2023 hedefleri için toplam tutarı 42 milyar doları bulan 21 bin 500 megavatın üzerinde ek yatırıma ihtiyaç duyuluyor. 


Elektrik üretiminde kömürün payını artırmak isteyen enerji yönetimi, kömür yatırımları için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali’nin ihalesi yapılırken, en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti. Ardından ihalesi yapılan Çatalağzı Termik Santrali için de en yüksek teklif 351 milyon dolarla Demir Madencilik’ten geldi. Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesi için açılan ihaleye ise 6 teklif geldi. Önemli oranda kömür rezervine sahip Türkiye, elektrik ihtiyacının yüzde 25’ini kömürden karşılıyor. Enerji yönetimi bu rakamı...