29 / 03 / 2024

Konak Aliağa Camii koruma altına alındı mı

Konak Aliağa Camii koruma altına alındı mı

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nin raporuna itiraz!

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Aliağa Termik Santrali'ne verilen "olur" raporuna karşı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne itiraz içerikli dilekçe verdi.

Aliağa Camii restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Konak Aliağa Camii aslına uygun olarak restore ediliyor!

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir tarihi Aliağa Camii koruma altına alındı!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

Aliağa Camii restorasyon ihalesi 20 Mayıs'ta!

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu ne durumda?

Aliağa Camii ile ilgili restorasyon skandalı sürüyor. Konak Belediyesi'nden duran çalışmalarla ilgili açıklama bile gelmezken, cami önünde restorasyon ile ilgili bilgilerin yer aldığı tabelanın kaldırılması dikkat çekti

Tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu devam ediyor!

İzmir'in Konak ilçesinde büyük bir tarih fiyaskosu yaşanıyor. Konak Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan, kentin ahşap yapıya sahip tek camisi olma özelliği de taşıyan 350 yıllık Aliağa Camii adeta göz göre göre çürüyor

Aliağa’dan yılın ilk yarısında 5 milyar 244 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi!

Türkiye’nin en önemli sanayi, ticaret ve liman kentlerinden Aliağa’nın 2014 yılı ilk 6 aylık ihracatı yüzde 7,52’lik artışla 5 milyar 244 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Aliağa 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi çalışmaları başladı!

Aliağa’yı Akdeniz ve Ege’de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan ihracat ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası(ALTO), ‘2. Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’nin hazırlıklarına başladı.

İzmir Aliağa Çakmaklı Köyü Liman Amaçlı imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa Çakmaklı Köyünde yer alan Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı ve açıklama raporları bugün askıya çıktı...

Konak Aliağa Camii koruma altına alındı mı Haberi

Konak Aliağa Camii koruma altına alındı mı

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı. Hisar Camii'nin ardından İzmir'in en eski camisi olan ve mimarisinde ağırlıklı olarak ahşap kullanılan caminin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken, tarihi yapıyı koruyan 40 metre uzunluğundaki istinat duvarı da onarılıyor.


Tarihi Konak su kanallarının bir tanesinin de avlusuna açıldığı 350 yıllık Aliağa Camii'ne dayanak olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan istinat duvarı tarihi dokuya uygun şekilde yapılacak. Avlusunda Osmanlı döneminden kalma dev mezar taşlarının da sergilendiği tarihi cami, yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden eski günlerine kavuşmuş olacak.


Yeni...