29 / 03 / 2024

Konak Pier restorasyon çalışmaları son durum

Konak Pier restorasyon çalışmaları son durum

İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'deki tadilat çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyan binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı ve yapının tarihi bütünlüğü ortadan kalktı.

Konak Pier'deki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Restorasyon adında ‘tadilat’ denilebilecek çalışmalar İzmir’in göbeğinde ve herkesin iyi bildiği Konak Pier’de gerçekleşiyor. İş makinalarının rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarının yerle bir edilmesi ise sahipsizliğe örnek oluşturuyor

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Denizli Çivril'deki Mavi Konak ayağa kalkıyor!

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), tarihi bir değeri daha ayağa kaldıracak.

İzmir Konak'taki iki tarihi yapı ayağa kalkacak!

Konak Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantılarının ilk oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda Konak Belediyesi’nce yeni yılda yapımına başlanacak iki önemli restorasyon projesi için de sevindirici karar çıktı...

Osmangazi Taş Konak Tesisi hizmete açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları ile yenilenerek modern bir sosyal tesise dönüştürülen Sarıalan Taş Konak Tesisi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı tören ile hizmete açıldı.

Konak'taki 100 yıllık İstiklal İlkokulu'nda restorasyon başladı!

Yerel seçimler öncesi kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nden İzmir Valiliği’ne devredilen mülkler arasında yer alan İkiçeşelik semtindeki tarihi bina, açılan dava sonunda Konak Belediyesi’ne geçti. Belediye restorasyon çalışmalarına başladı.

Konak Pier Kurban Bayramı çalışma saatleri!

Konak Pier, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Konak Pier Kurban Bayramı çalışma saatleri...

Konak Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Konak Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Orhan Erdal Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 19 Nisan'da Sarıyer, Zekeriyaköy Mahallesi, Gündüler Sokak, Ihlamur Konakları'nda kuruldu.

Konak Pier Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Konak Pier AVM , hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Konak Pier AVM bayramda kaça kadar açık?

Konak Pier AVM bayramda açık mı?

Konak Pier AVM , hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier AVM bayramda açık mı? Konak Pier AVM bayramda kaça kadar açık?

Küçük Karaosmanoğlu Han, Konak Belediyesi'nden onay bekliyor!

Konak Belediyesi’nin restorasyon sonrası tadilatını reddettiği Kemeraltı’ndaki Küçük Karaosmanoğlu Han’a Anıtlar Kurulu onay verdi. Tarihi hanla ilgili şimdi gözler Konak Belediyesi’ne çevrildi.

İzmir Kordon'da bina düzenleme projesi başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek projeye start verdi.

Konak Pier'in imar değişikliği İzmirlileri isyan ettirdi!

İzmir'in tarih kokan yapılarından Konak Pier önce AVM oldu. Eyfel Kulesi'nin mimarı tarafından dizayn edilen alan şimdi de üzerindeki binalara iki-üç kat çıkılmasıyla bütün özgünlüğünü yitirdi. İmar değişikliğine İzmir halkı isyan etti...

Konak Pier restorasyon çalışmaları son durum Haberi

Konak Pier restorasyon çalışmaları son durum


İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'deki tadilat çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyan binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı ve yapının tarihi bütünlüğü ortadan kalktı. 

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin mimarı olarak da bilinen ünlü Fransız mimar Gustave Eiffel'in 1890 yılında tasarladığı yapının Pasaport'a bakan cephesinde gerçekleşen tadilat işlemleri "gecekonduyu" andıran manzaralar ortaya çıkardı. 1995 yılında alışveriş merkezi olarak düzenlenmek için kapsamlı bir tadilata alınan tarihi yapıdaki son tadilat çalışmasını görenler şaşkına döndü. İş makinelerinin rahat çalışması için tarihi yapının bir duvarı yerle bir edildi, restorasyonun iş makineleriyle sürdürülmesi tepki topladı. 


'Cahilce bir çalışma'

İkinci tadilat çalışmalarıyla harabeye dönen yapının yenileme çalışmalarında kepçenin binanın içine girmesi için tarihi duvarlardan birinin yıkıldığı, içeride toplanan molozların bu sayede dışarıdaki kamyonlara yüklendiği iddia edildi. 

Deniz Kuvvetleri'nin taşınmasının ardından...