29 / 03 / 2024

konak tüneli 2015

konak tüneli 2015

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

İzmir Varyant Tüneli Köprüsü'nde sona gelindi!

İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. İzmirliler üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını sabırsızlık ve heyecanla bekliyor.

Konak Tüneli'nde eksikler giderilmedi!

25 Mayıs'ta hizmete açılan Konak Tüneli'nin temel donanımlarının henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı.

Konak Tüneli'nin eksikleri tamamlandı mı?

Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, geçen 25 Mayıs’ta hizmete açtığı Konak Tüneli’nde havalandırma, haberleşme, yangın algılama ve ihbar, trafik kontrol, anons sistemlerindeki eksiklikler 2 aydır tamamlanamadı.

Konak Tüneli açıldı ama riskli eksikler giderilmedi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel seçim öncesinde hizmete açtığı Konak Tüneli'nde havalandırma, haberleşme, yangın algılama ve ihbar, trafik kontrol, anons sistemlerindeki eksiklikler 2 aydır tamamlanamadı.

Sabuncubeli tüneli inşaatına bu ay sonunda başlanacak!

Manisa 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Sabuncubeli tüneli inşaatına bu ay sonunda tekrar başlanacağını açıkladı.

Sabuncubeli Tüneli ne zaman bitecek?

Manisa 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 8 aydır yapımı duran Sabuncubeli Tüneli inşaatına bu ay sonunda tekrar başlanacağını açıkladı.

'Konak Tüneli, yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlayacak'

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Konak Tüneli’nden günde 17 bin aracın geçtiğini, 30 bin aracın geçişi düşünüldüğünde yılda 30 milyon liralık tasarruf sağlanacağını söyledi.

Binali Yıldırım, Konak Tüneli'ni inceledi!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde yapımına başlanan Konak Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Yıldırım, tüneli kullanan araçların sürücüleriyle sohbet etti.

Libadiye-Çamlıca karayolu tüneli ihalesi 15 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Libadiye - Çamlıca karayolu tüneli danışmanlık ve mühendislik hizmetleri işi ihalesi 15 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek...

Konak Tüneli plana işlenmedi mi?

İzmir'in merkezinde trafik sorununu büyük ölçüde çözeceği iddia edilen Konak Tüneli sonunda açıldı. 150 milyon lirayla ihaleye çıkılan ama 310 milyon lira harcanan tünel, araç trafiğini ne kadar rahatlatacak onu zamanla göreceğiz.

Konak Tüneli ne zaman açılacak?

Konak tünellerinin açılışından önce basın toplantısı düzenleyen Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi projenin iki yıl gecikmeli olarak açılacağını dile getirdi.

konak tüneli 2015 Haberi

konak tüneli 2015


TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentlerimize yönelik saldırıların hukuk nezdinde de meşrulaştığının örneklerinden biriyle daha karşı karşıyayız. 


Yargı, 'Konak Tüneli Projesi' olarak bilinen, 21.01.2013 tarih ve 1125 sayılı bakanlık oluru ile onaylanan İzmir ili Konak-Yeşildere Bağlantı Yoluna ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odamız'ın açtığımız davayı, ne yazık ki ret ile sonuçlandırmıştır." denildi. Geçen yılın başından bu yana hem hukuki boyutta hem de kamuoyunu bilgilendirmek üzere Konak Tünelleri projesi hakkında mücadele sürdürüldüğü belirtilerek, bunun sadece şehir merkezine yapılmakta olan bir tünel ve ona bağlanan dört şeritli karayoluna karşı...