25 / 04 / 2024

Konkordato talep eden inşaat şirketleri

Konkordato talep eden inşaat şirketleri

Konkordato başvurusu yapan inşaat şirketleri, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalem için avans ödemesi yapacak.

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? Ayın kaçında ödenecek?

İşsizlik maaşının ne zaman yatacağına dair merak artıyor. İŞKUR, belirtilen yasal şartları karşılayan sigortalı işsizlere işsiz kaldıkları süre zarfında belirli bir miktar ödeme gerçekleştiriyor. Her ay bu ödeneği talep eden ve gerekli şartlara uygun olan vatandaşlar bekliyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Emekliler çileden çıktı! Bakan Göktaş’a ‘ücretsiz toplu ulaşım’ mektubu yazdı!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a ücretsiz ulaşıma ilişkin mektup yazdı. 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ücretsiz toplu taşıma hakkını kullanırken yaşadığı aksaklıkların giderilmesini talep eden Ergün, Bakan Göktaş’a mek

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!

Yargıtay, dolar kurundaki artış sebebiyle tahsilat yaptığı müşterisinden kur farkı talep eden esnaf hakkında emsal karar verdi ve "Çek ile ödemelerde kur farkı istenemez" dedi.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.

Depremzedeye ev vermeyen, fahiş kira talep eden yandı!

Depremin ardından bölgeyi terk ederek başka illere göçen ancak burada da kendisinden fahiş kira rakamları talep edilen depremzedelere, hakları konusunda uyarı geldi.

Milyonlarca araç sahibini kapsıyor! O bedeli ödemek zorunlu oldu: Ödemeyenin başı dertte!

Yargıtay, trafik kazalarında 'kullanım kaybı tazminatı' konusunda emsal teşkil eden bir karar verdi. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, trafik kazası sonrası kiralanan aracın kira bedelinin geri alınmasını talep eden bir kişinin açtığı davanın reddini hukuka aykırı buldu. Yargıtay, kaza nedeniyle aracı k

Araç kiralayanlar dikkat! Emsal karar çıktı 

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, trafik kazasının ardından kiraladığı aracın bedelinin karşı taraftan tahsil edilmesini talep eden kişinin davasının reddini hukuka aykırı olduğuna hükmetti. İşte tüm detaylar...

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

TOKİ'den vatandaşlara uyarı: Sakın itibar etmeyin, suç duyurusunda bulunun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Size TOKİ kurasından konut çıktığını söyleyip, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar etmemeniz hayati önem taşıyor.

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

Kira sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar, kefillere kadar yayılmış durumda. Ekstra zam talep eden konut sakiracı ile anlaşamayınca kefillere gidiyor. Peki bu durumda kefillerin sorumluluğu nedir? Kefil kira borçlarını öder mi? İşte ayrıntılar...

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Konkordato talep eden inşaat şirketleri Haberi

Konkordato talep eden inşaat şirketleri

Adalet Bakanlığı, Konkordato Gider Avans tarifelerini açıkladı. Bu durumda konkordato başvurusu yapan kişi, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde, konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalemde avans ödemesi yapacak.

Dünya'da yer alan habere göre; Resmi Gazete’de yayınlanan Adalet Bakanlığı tebliği kapsamında konkordato talep isteyenlerden avans niteliğinde alınacak ücretler şu şekilde:“Bildirilen alacaklı sayısının üç katı tutarında tebligat gideri, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı olan 700,00 Türk Lirası, Resmî İlan Fiyat Tarifesinde belirlenen Basın-İlan Kurumu resmî ilan portalında yapılacak yedi adet ilan bedelinin asgari tutarı, ilgili kurum ve kuruluşlara yapılacak bildirim için elli adet iadeli taahhütlü posta ücreti, bilirkişi için Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen ücretin üç...