19 / 04 / 2024

Konut alıcısı seçime kadar temkinli

Konut alıcısı seçime kadar temkinli

Konutta hareketliliğin Haziran’daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor.Keten İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yarısında canlanacağını dile getirdi.

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Zirve yine Türkiye'de! Altın alımları sürüyor

WGC’nin bilgilerine göre evvelki senenin en büyük altın alıcısı olan TCMB, ocak ayında da liderlik koltuğunu kimseye bırakmadı.

Migros markalı ürünlerde avantajlı indirimler alıcısını bekliyor! İşte Migros 2022 fiyat listesi...

Migros kendi markası olan ürünleri vatandaşlara indirimli fiyatlarla satmaya devam ediyor. Migros sanal markette avantajlı indirimler alıcısını bekliyor. İşte Migros 18 Mart 2022 sanal markette indirimli ürünlerin fiyat listesi.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

Faiz indirimi konut alıcısını harekete geçirdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte konut yatırımcısı yeniden bankadaki mevduatını konutta değerlendirmeye başladı" dedi...

0.99 konut kredisi veren bankalar!

Konut kredi faiz oranlarının beklenen indirim nihayet geldi. Faiz indirimi ile konut alıcısını ve inşaat patronları heyecanlandı. Tam dört banka konut kredi faiz oranını yüzde 0.99'a indirdi. Faiz indiriminin devam etmesi bekleniyor...

Belirsiz ortam, konut alıcılarını olumsuz etkiliyor!

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu yaptığı açıklamada belirsiz ortamın konut alıcılarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Yazlık konut piyasasında sıcak fırsatlar!

Tapucom kurucu ortağı Erşahin, yazlık konutlardaki yatırım fırsatlarına dikkat çekerek "Didim, Bodrum ve Kaş gibi tatil lokasyonlarında yer alan yazlık konutlar geçtiğimiz 4 yılda alıcısına yüzde 120’ye varan oranlarda kazanç sağladı." dedi...

Konut alıcısı seçime kadar temkinli Haberi

Konut alıcısı seçime kadar temkinli

Konutta hareketliliğin Haziran’daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yarısında canlanacağını öngören Keten İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, sektörde bu yıl yüzde 4,5’in üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu kaydetti.

Konut sektöründe alıcı Haziran ayındaki genel seçimler sonrasını bekliyor. Sektörün önde gelen firmalarından Keten İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, bu yıl konut sektöründeki hareketliliğin Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler sonrasında yaşanacağının altını çizerek, “Sektörde seçime kadar bekle gör politikası uygulanacaktır” dedi. 

Bu yıl ekonomide yüzde 3,5 civarında bir büyüme öngörüldüğünü inşaat sektöründe ise yüzde 4,5 üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu dile getiren Selahattin Keten, inşaatın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu vurguladı.  İnşaat...