25 / 04 / 2024

konut arayışı artan şehirler 2020

konut arayışı artan şehirler 2020

Kalabalık alanlarda, kalabalık şehirlerde ve toplu yerleşim alanlarında koronavirüs salgınının daha çok yayılmasıyla beraber, vatandaşların konut aradıkları yerlerde de değişiklikler yaşandı. Peki koronavirüs salgını hangi şehirlerde konut arayışı artırdı? İşte konut arayışı artan şehirler...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Konut kredisi taksitleri uçtu: 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı!

Yükselmeye devam eden konut fiyatları, artan faiz oranları ile birleşince konut kredilerinin aylık maliyetlerindeki artış da devam etti ve 3 milyon liralık konutun maliyeti 9,5 milyon liraya yaklaştı...

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

Yurt genelinde artan konut ve kira fiyatları emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan çoğu emekliyi etkiledi. Barınma kriziyle karşı karşıya kalan emekliler devlet huzurevlerine sığındı.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Kiralık konut arayışı her geçen gün yükseliyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler söyleyebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara hükmetti.

Deprem sonrası konut sektörünü neler bekliyor? 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası özellikle büyük şehirlerde yeni konut arayışının artacağını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

Avrupalı uzman uyardı! 'Artan konut fiyatları dikkate alınmalı'

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel artan enflasyona bağlı konut fiyatlarında yaşanan değişikliklere değindi.

İnşaat maliyetleri ve ev fiyatları daha da artacak!

İnşaat maliyetlerinin gelecek aylarda daha da artması öngörülüyor. Peki konut fiyatları artan inşaat maliyetlerinden nasıl etkilenecek?

konut arayışı artan şehirler 2020 Haberi

konut arayışı artan şehirler 2020

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta tespit edildi. 11 Mart tarihinden itibaren ise konut tipi tercihleri ve konut arayışlarında değişiklikler meydana geldi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve evde kal çağrıları, vatandaşların dikkatlerini bahçeli ve müstakil evlere çevirmelerine sebep oldu. 

Birçok sektörü etkisi altına alan Kovid-19 salgını konut, gayrimenkul ve inşaat sektörlerini de etkiliyor. Mart ayında Türkiye genelinde satılan konut sayısı TÜİK tarafından 108 bin 670 olarak açıklandı. Peki Mart ayında hangi şehirlerde konut arayışı arttı? 

Koronavirüs sonrasında konut aramaları arttı mı?

2020 Mart ayı konut arama istatistiklerine göre, Türkiye'de koronavirüs sonrasında konut aramaalrında düşüş yaşandı. Fakat düşüş şehir bazlı incelendiğinde, bazı şehirlerde konut aramalarında azalma yaşanmadığı gözlendi. 

Koronavirüs salgınısonrası İstanbul'da konut aramalarında, salgın öncesi döneme göre yüzde 31 oranında bir azalma...