24 / 04 / 2024

konut değer takibi 

konut değer takibi 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ve azalışını takip etmek için 2 yeni birimi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Dünyada en çok değer kazanan konutlar hangi kentlerde? Türkiye'den de 2 şehir listede!

Konut fiyatlarının geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 102,7 oranında arttığı başkent Ankara, dünyanın en çok değer  kazanan konutlarının yer aldığı iller listesinde zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

Konutlarda yıllık değer artışı en çok hangi illerde yaşandı?

Kovid-19'la beraber başlayan konut sektöründeki hareketlilik şu an da devam ediyor. Peki Türkiye'de konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konutta en çok değer artışı hangi illerde yaşandı? İşte ayrıntılar...

TL'deki değer kaybıyla yabancılara konut satışı yüzde 44 arttı!

TL, Dolar karşısında 1 senede yüzde 75 değer kaybetti. Dolarda yaşanan yükseliş ve TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle yabancılara konut satışı yüzde 44 arttı.

Sayfiye yerlerindeki konutların değer artışı yavaşlayacak!

Pandemi nedeniyle sayfiye yerlerde konutların tercih edilmesi ile beraber konut fiyatları tavan yapmıştı. Normalleşme ile beraber bu bölgelerdeki evlerin değer artışı yavaşlayacak.

Konutta değer artışı devam edecek!

Son zamanlarda konut stokunun azalması ile beraber konut fiyatları tavan yaptı. Uzmanlar konutlardaki değer artışın devam edeceğini düşünüyor. 

39 milyon konut için değer takip sistemi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planı ile vergi adaletinin sağlanması ve tapudaki fiyatın değer değişimlerinin incelenmesi için 2 birim kuruluyor. Yeni sistem ile vergide adaletin pekiştirilmesi sağlandı.

Türkiye'de konut değeri en çok hangi ilde arttı?

Türkiye'de geçtiğimiz birkaç ay içerisinde konut değerlerinde değişiklikler meydana geldi. Peki hangi şehirlerimizde konut değerleri yükseldi? En çok değer yükselen şehir hangisi? İşte detaylar...

Konut değeri en çok Bergama ve Silivri'de arttı!

GABORAS tarafından abonelerine özel olarak hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre geçtiğimiz yıla göre ortalama konut fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile İzmir Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu.

Gayrimenkulde gerçek değer dönemi başlıyor!

Yeni vergi paketiyle gayrimenkul alım satımlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen gerçek değer esas alınacak. 5 milyon TL'yi aşan mesken niteliğindeki taşınmazlar için ‘değerli konut vergisi’ getirilecek...

Antalya’da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 18.67 değer kazandı!

Antalya’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 18.67 oranında değer kazandı.  Şehir genelinde ortalama konut fiyatı 264 bin 480 TL olarak belirlendi.

Aydın konut fiyatları değer kazandı! 

Endeksa.com’un güncel verilerine göre Aydın’da konut fiyatları son 1 yılda %15.46 oranında değer kazandı. İl genelinde ortalama konut fiyatı 294.500 TL olarak belirlenirken, kiralık konutların birim kira değerinin 8.91 TL olduğu açıklandı.

konut değer takibi  Haberi

konut değer takibi 

Ulusal Adres Veri Tabanı'na kayıtlı 39.1 milyon adet konut, yazlık ve lojmanın değer artış ve azalışını takip etmek için Toplu Değerleme Sistemi ve Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi hayata geçecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek bu iki yeni sistem gayrimenkul sektöründe heyecanla bekleniyor. Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği(LİDEBİR), söz konusu sistemlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. 

LİDEBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Harmoni Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Caner Yüce, her iki sistemin de sektöre büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Büyük bir hevesle beklediğimizi söyleyebilirim.” dedi.  Gayrimenkul değerleme sektörü olarak gelişim fikrine son derece açık oldukları mesajını veren Yüce, “Teknolojik yatırımları severiz.  Şeffaflık ve temiz verinin edinilmesi bizim için çok önemli. Üyelerimizden aldığımız geri bildirimlerden de fark...