20 / 04 / 2024

Konut Değerleme Uzmanı kimler olabilir

Konut Değerleme Uzmanı kimler olabilir

Konut Değerleme Uzmanlığı işini Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişiler yapabiliyor. Peki kimler Konut Değerleme Uzmanı olabilir?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Peker GYO 2021 yılı için değerleme şirketini seçti! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı için Wardin & Schmoranz Mülkiyet Değerleme Uzmanı, Southview Surveyors LLP veya Strutt & Parker, Strutt & Parker ile anlaştı...

Peker GYO 2020 yılı için değerleme şirketini seçti! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için Ekip Taşınmaz Değerleme A.Ş., Wardin & Schmoranz Mülkiyet Değerleme Uzmanı, Southview Surveyors LLP., Belleveue Mortlakes Investment Agency Lımıted, Tanja Struck Uzman Gayrimenkul Değerleme Ofisi ile anlaştı...

Raporlu gayrimenkul değerleme uzmanı tazminatsız kovuldu!

İş Mahkemesi, Bodrum’a, Kartalkaya’ya tatile giden gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız işten çıkarılmasını haklı bulsu.

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

Gayrimenkul alan yabancılara değerleme zorunluluğu!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şebnem Hasdedeoğlu, gayrimenkul alımı yoluyla TC vatandaşlığına hak kazanmakla ilgili olarak değerlemeyle ilgili tüm detayları paylaştı.

Emlak Konut değerleme şirketini seçti!

Emlak Konut portföyümüzde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık ile, 2017 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme şirketini seçti.

Vera Gayrimenkul Değerleme eleman arıyor!

Vera Gayrimenkul Değerleme, merkezi İstanbul Anadolu yakasında yer alan firmasının büyümekte olan kadrosun gayrimenkul değerleme uzmanı arıyor. İşte adaylarda aranan özellik...

Konut değerleme raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. İşte, konut değerleme raporu örneği!

Torunlar GYO Mall Of İstanbul Konut Değerleme Raporu'nu yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Mall Of İstanbul Konut Revize Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar?

Konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi gayrimenkul değerleme uzmanlığının alanına giriyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar!

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı, konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi olarak tanımlanıyor. Peki, gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olma şartları nelerdir?

Konut Değerleme Uzmanı kimler olabilir Haberi

Konut Değerleme Uzmanı kimler olabilir

Konut Değerleme Uzmanlığı!

Konut değerleme uzmanı, sadece konut değerlemesi yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişilere "Konut Değerleme Uzmanı" deniyor.


Konut değerleme uzmanlığı lisansının alınabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Söz konusu şartlar şu şekilde sıralanıyor:

- Dört yıllık üniversite mezunu olmak,

- Konut değerleme uzmanlığı lisanslama sınavında başarılı olmak,

- Konut değerlemesi alanında en az bir sene tecrübe sahibi olmak.


Tecrübe şartını sağlamayan kişiler yine de sınava girebilmekte ve başarılı oldukları takdirde sonradan gereken tecrübe şartını sağladıklarında lisans almaya hak kazanıyor.


Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavında başarılı olan ancak gayrimenkul değerlemesi alanında üç senelik mesleki tecrübesi bulunmadığından Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansını alamayan kişiler, bir senelik mesleki tecrübeye ulaştıklarında talep etmeleri halinde Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı alabiliyor.


Konut Değerleme Uzmanlığı...