19 / 04 / 2024

konut değerlendirme raporu nereden alınır 201

konut değerlendirme raporu nereden alınır 201

Evini satışa çıkarmak isteyenler için düzenlenen yeni vergi düzenlemesinin detayları belli oldu. Yapılan düzenlemede yer alan bilgilere göre satılacak ev için devlet ve özel sektörden değerlendirme raporu alınacak. Nihai değeri ise bakanlık tarafından belirlenecek...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Emlak Konut GYO İdealist Cadde Koru 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İdealist Cadde Koru projesi için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Maltepe Çınar parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Maltepe Çınar parseli için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO Göl Panorama 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Göl Panorama projesi için  hazırlatılan 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut Florya Evleri 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Emlak Konut Florya Evleri projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınladı.

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 3. Etap 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi (KÖY 3. ETAP) projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (KÖY) projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO KÖY Zekeriyaköy 2. Etap 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy İkmal İnşaatı İşi (KÖY 2. ETAP) projesi için hazırlatılan 2020 Yıl Sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Düşler Vadisi projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Emlak Konut GYO Ebruli Ispartakule değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Ebruli Ispartakule projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu yayınlandı. 

İzmir depremi ön değerlendirme raporu yayımlandı!

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6 depremine ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

AFAD'dan İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlandı. 

Emlak Konut GYO Nidapark Küçükyalı değerleme raporu!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi  (Nidapark Küçükyalı) projesi için gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

konut değerlendirme raporu nereden alınır 201 Haberi

konut değerlendirme raporu nereden alınır 201

Konutunu satmak isteyenlerin artık gayrimenkul değerleme raporuna sahip olmaları gerekecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum değerlemenin hem tapu kadastro müdürlükleri hem de özel sektör tarafından yapılacağını belirtti.. Bir binada birkaç değerleme yapıldıktan sonra bakanlık nihai değeri belirleyecek.

Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen yeni bir düzenlemeye göre Türkiye’de gayrimenkuller tapu müdürlüklerine doğru bir biçimde bildirilmediği için artık evlere eksper raporu almak gerekecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eksper raporu üzerinden alım satım harcı da alınacağı için devletin geliri de artacak.

Örneğin 100 bin TL gösterilen 500 bin TL'lik evin harç tutarı 4 bin liradan 20 bin TL'ye çıkacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda açıklamalar yaptı.

TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE DEĞERLEME YAPACAK


Bakan Kurum, evlerin gerçek...