28 / 03 / 2024

konut finansman fonu

konut finansman fonu

SPK Türkiye'nin mortgage sistemine geçişiyle ilgili en önemli tebliğlerden birini yayınladı. Konut finansmanı fonları nasıl kurulabilecek? İpoteğe dayalı menkul kıymetleri nasıl ihraç edecek?

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

0.69 faizle ev sahibi olmak için hemen bakın! Yeni Konut Finansman Programı resmen yürürlükte! Şartlar açıklandı!

Cumhurbaşkanlığının "Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar"ı bugünkü 32114 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Yeni Konut Finansman Programı’nın detayları belli oldu. Kredi faiz oranları ne olacak?

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi Meclis komisyonda kabul edildi. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik olan kampanya kapsamında; kredi faiz oranından devletin sağlayacağı katkıya kadar bütün detaylar belli oldu.

Yeni Konut Finansman Programı'nın detayları peş peşe açıklandı! İlk defa konut alacaklar şimdi tek tek bakın!

İlk defa konut sahibi olacak vatandaşların dört gözle beklediği Yeni Konut Finansman Programı'nın tüm detayları peş peşe belli oldu. İşte Yeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları...

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Konut Finansman Programı resmen Meclis'te! Kanun teklifi sunuldu! Hemen detaylara bakın!

Ev sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği Yeni Konut Finansman Programı resmen Meclis'te! Kanun teklifi sunuldu! Hemen detaylara bakın!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

Konut finansman paketi sektörü hareketlendirecek mi? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu konut finansman paketinin sektörü hareketlendireceği ön görülüyor. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı...

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Konut finansman paketlerinin tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracağını söyleyen İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...

konut finansman fonu Haberi

konut finansman fonu

Konut finansmanı fonlarının kuruluş ve faaliyetlerine ve ipoteğe dayalı menkul kıymetlere ilişkin esaslar düzenlendi.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), ''Konut Finansmanı Fonlarına ve İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği'' Resmi Gazetede yayımlandı.

İhraç edilen ipoteğe dayalı menkul kıymetler karşılığında toplanan paralarla, bu menkul kıymet sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre oluşturulan mal varlığı olan Konut Finansmanı Fonunun Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kurulması zorunlu olacak.

Fonun tüzel kişiliği bulunmayacak. Fon mal varlığı kurucunun, hizmet sağlayıcının, ve diğer kredi verenlerin mal varlığından ayrı olacak.

Fona ve fondan yapılacak her türlü ödeme ve harcama için bir banka nezdinde kurucunun diğer hesaplarından ayrı olarak fon adına bir hesap açılacak. Süreli veya süresiz olarak kurulacak fon, fon portföyünde yer alan varlıklardan...