27 / 04 / 2024

konut fiyatları arttı mı Mayıs 2020

konut fiyatları arttı mı Mayıs 2020

İMKON ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesinin inşaat sektörüne can suyu olduğunu belirtti. Tellioğlu, faizi fırsatçılığa çevirenlere uyarılarda bulundu...

Konut satışlarında yeni rekor beklentisi!

Türkiye ekonomisinin de, dünya ekonomisinin de dibe vurduğu, en az konutun satıldığı Nisan'da, konut fiyatlarında Türkiye ortalamasında yüzde 1.7 artış yaşandı. Peki önümüzdeki süreçte ne olacak?

Koronavirüs Türkiye'de konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilendi? Konut fiyatları arttı mı? İşte koronavirüsün konut sektörüne etkileri...

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Hangi illerde konut fiyatları arttı?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son bir yıl içerisinde konut fiyatları yüzde 34,7 artış kaydetti. Buna göre; ortalama konut fiyatı 385 bin 320 TL olarak gerçekleşti.

O ilde arsa ve konut fiyatları arttı!

Pandemi nedeniyle yazlık kentlere akın başladı. Şehirden uzak yaşamak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerinden kente dönüş yapmadı. Bu durum da arsa ve konut fiyatlarında değişime neden oldu. 

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Konut fiyatları yüzde 29.2 arttı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 29.2 oranında arttı. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi artarken, gözde şehir Antalya oldu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

konut fiyatları arttı mı Mayıs 2020 Haberi

konut fiyatları arttı mı Mayıs 2020

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, üyelerine kredi faiz oranlarının düşmesini fırsat bilerek konut fiyatlarını artırmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Tellioğlu, afet riski altında 6 milyon çürük yapı olduğuna vurgu yaparak hükümetten de kentsel dönüşüm merkezli yapılaşmanın teşvik edilmesini talep etti. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; Tellioğlu, iki yıldır ağır ekonomik ve yapısal teknik uyumsuzluk değişimiyle mücadele eden sektörün koronavirüs salgınından derinden etkilendiğini belirtti. 

AŞIRI FİYAT ARTIŞIYLA SUİİSTİMAL ETMEMELİ

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle müteahhitlerin adeta çalışamaz duruma geldiğini, sermayelerinin eridiğini dile getiren Tellioğlu, böyle bir süreçte çıkarılan düşük faizli konut kredisinin inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak 250 alt sektörle çalışan Türkiye ekonomisine can suyu olduğuna dikkat çekti. İnşaat sektörünün genel yapısal sorunları sebebiyle bazı müteahhitlerin...