18 / 04 / 2024

konut fiyatları Ekim 2021

konut fiyatları Ekim 2021

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "1.29 faiz oranı piyasaya çok ilaç olmadı. Çünkü vatandaşlar bu işe niyetlense bile fiyatlar yükseldi bir anda. Yine fırsatçı bir yaklaşım ön plana çıktı" dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konut fiyatları yüzde 86,5 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre ortalama konut fiyatları 2023 yılının Ekim ayında yıllık bazda yüzde 86,5 artış gösterdi. 100 metrekare büyüklüğündeki bir konutun ülke genelindeki ortalama fiyatı 3 milyon liranın üzerine çıktı.

Konut fiyatları Ekim ayında yüzde 7,54 yükseldi! Satışlarda son durum ne? 

Konut fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.

Konut fiyatları neden artıyor? Sektörde ucuz kredi beklentisi! 

Konut fiyatları Ekim'de yüzde 5.4 arttı ve yıllık artış yüzde 188’e ulaştı. Peki konut fiyatlarında son durum ne? Konut fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut fiyatları rekora gidiyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Ekim 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları metrekare başına 1432 dolara çıktı.

Ev almayı düşünenler hemen bakın! Azalan satışları sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? 

Ekim ayı itibariyle konut satışlarında düşüş kaydedildi.  Bu durum, konut fiyatlarında da gerileme beklentisini gündeme getirdi. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Markalı konut fiyatları 1 senede yüzde 95.8 arttı! 3+1 konutlar gözde oldu!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçları resmen belli oldu. Konut fiyatlarında 2022 Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 1.03, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 95.8, Ocak 2010'a göre ise yüzde 312.60 oranında nominal yükseliş yaşandı...

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

BETAM verilerine göre, satılık konut fiyatları Ekim ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 191,4 arttı. Küresel konut fiyatlarında gerileme yaşanırken, Türkiye'deki konutların reel fiyatlarındaki yükseliş ön plana çıktı. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları son 15 ayda ilk kez geriledi!

İngiltere'de konut fiyatları Ekim'de 15 aydır ilk kez geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 düştü. 

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,9 yükseldi!

İngiltere’de konut fiyatları, ülkede yaşanan ekonomik belirsizlikler ve piyasa gerilimlerine rağmen Ekim ayında yükseliş gösterdi.

Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

Sur Yapı imzasıyla Antalya Kepez'de inşa edilen Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesinde 1+1 ve 2+1 konut tipleri bulunuyor. Peki Sur Yapı Tatil Evleri Antalya Devre Mülk projesindeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Sur Yapı Antalya devremülk fiyatları Ekim 2022!

konut fiyatları Ekim 2021 Haberi

konut fiyatları Ekim 2021

Döviz kurları her gün yeni bir rekora imza atarken, bir rekor da konut fiyatlarında kaydedildi. Türkiye genelinde ev fiyatları geçtiğimiz seneye göre yüzde 35 yükseldi, yeni konutlarda bu oran yüzde 43.5'e çıktı. 
Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk ve Sayime Başçı'nın haberine göre; Merkez Bankası tarafından (TCMB) açıklanan Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında kırdığı rekorun ardından Eylül'de de yeni bir rekora imza attı.

Eylül ayında Türkiye'de metrekare fiyatı ilk kez 5 bin TL'yi geçti. TCMB Eylül ve Ekim aylarında toplam 300 baz puan indirim uygulayarak politika faizini yüzde 16'ya düşürdü fakat konut kredilerine yansıması üç kamu bankasıyla sınırlı oldu. Faiz indirimleri, bankaların konut kredi faiz oranlarını düşüremediği gibi ev fiyatlarında da ani sıçramaları getiriyor. TL değer kaybederken, gelirleri yükselmeyen...