27 / 04 / 2024

konut fiyatları raporu

konut fiyatları raporu

Garanti Mortgage’ın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Aralık ayı raporu yayınlandı. Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yüzde 13,62 oranında arttı...

Konut fiyatları yüzde 7,99 oranında arttı!

“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER ve REIDIN işbirliği ile yeni konutlara yönelik hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin 2013 Nisan ayı raporu yayınlandı...

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Merkez Bankası konut fiyatlarını düşürecek planı açıkladı

Merkez Bankası konut fiyatlarında ne zaman düşüş olacağına ilişkin bir rapor yayınladı. Kamuoyuna açıklanan Finansal İstikrar Raporu'nda, aşırı artan konut fiyatlarının hangi şarta bağlı olarak ne zaman düşeceğine ilişkin beklentiye yer verildi.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında lider Türkiye!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2021 – Gayrimenkul Raporu’nda gayrimenkul yatırımının faizden daha çok getiri sunduğuna dikkat çekildi. Raporda, pandeminin konut fiyatlarını artırdığı aktarılırken, konut fiyat artışında Türkiye'nin yüzde 32'lik yükselişle lider olduğu belirtildi.

2021'in ilk çeyreğinde konut fiyatlarında rekor artış!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 1. Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapora göre, 2021'in ilk çeyreğinde konut fiyatlarında rekor artış kaydedildi.

Dünya genelinde konut fiyatları ne oldu?

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank'in 'Global Konut Fiyatları' raporu yayınlandı. 56 ülkeyi kapsayan raporda Türkiye ilk sırada yer aldı. 

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Konut fiyatları 2019'un ilk yarısında yüzde 2,7 arttı!

Colliers Internationel Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2019 İlk Yarı Raporu'na göre, konut fiyatları 2019 ilk yarısı itibariyle yıllık olarak Türkiye’de yüzde 2,7 artarken, İstanbul’da yüzde 2,0 oranında azaldı...

IMF konut fiyatlarından endişeli!

IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporu'nda "Son yıllarda birçok ülkede konut fiyatlarındaki hızlı artış, fiyatlarda düşüş olasılığı ve bunun olası sonuçları hakkında bazı endişelere yol açmıştır" denildi..

konut fiyatları raporu Haberi

konut fiyatları raporu

İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi. “Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0,28 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise %13,62 oranında yükseldi. “Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi”nde ise bir önceki aya göre %1,27, geçen yılın aynı dönemine göre %13,64 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, %17,52 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, %5,79 ile en düşük artış ise Kocaeli’nde gerçekleşti.

Bir önceki aya göre bakıldığında İstanbul, metrekare başına %1,70 değer artışıyla, Aralık 2013’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına konut satış fiyatları, İzmir’de %0,95, Adana’da %0,84,...