25 / 04 / 2024

Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015

Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015

ING Bank 'Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015’ sonuçlarına göre, önümüzdeki 12 ay içinde Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puanlık bir artışla yüzde 82 oldu.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Uzman isim açıkladı: Konut fiyatları düşecek mi?

Artan konut fiyatları ve kredi musluklarının kısıtlı akması konut satışlarında düşüş yaşanmasına sebep oldu olurken, TÜİK verilerine göre şubatta konut satışları yüzde 18,0 azalarak 80 bin 31 oldu. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir açıklama yaptı.

Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015 Haberi

Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015

ING Bank tarafından 15 ülkede gerçekleştirilen ve konut fiyatlarındaki beklentileri belirlemeyi hedefleyen ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması-2015’ sonuçlarına göre, önümüzdeki 12 ay içinde Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puanlık bir artışla yüzde 82 oldu. Türkiye’de ev sahibi olan her 5 kişiden 2’si her ay ev kredisi ödemenin zor olduğunu ifade ediyor.


ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı. Türkiye'de gelecek 12 ay içinde konut fiyatları artacak diyenlerin oranı geçen yıl yüzde 72 iken bu yıl yüzde 82’yi buldu. Türkiye bu oran ile konut fiyatı artışlarının en çok beklendiği ülke oldu. 


15 ülkeden toplam 14.837 kişinin...