27 / 04 / 2024

konut fiyatları yükselir mi 2021

konut fiyatları yükselir mi 2021

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Uğur Yılmaz bugünkü köşe yazısında  Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. 

Konut fiyatları fırladı: Artış hızlanacak mı?

Ev satışlarında rekorlar kırılırken, fiyatlarda uçuşa geçti. Peki bu artış sürecek mi? Ev fiyatları ne olacak? İşte konut sektöründe öngörüler...

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 arttı?

Konut yatırımcılarının gözdesi olan İstanbul'un Pendik ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!

İngiltere'de ev fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut fiyatları yüzde 9,8 oranında arttı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı...

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de konut fiyatları yükselişe geçti. Ortalama konut fiyatının 443 bin 300 TL olduğu konut fiyatlarında geri dönüş süresi ise 20 yıl.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,1 oranında artış gösterdi.

Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı!

Osman Gazi Köprüsü sonrası İstanbul’a ulaşımı kolaylaşan Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı...

konut fiyatları yükselir mi 2021 Haberi

konut fiyatları yükselir mi 2021

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Uğur Yılmaz bugünkü köşe yazısında  Türkiye'deki konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Konut fiyatları artmaya devam ediyor.  Sıfır konut bulmak da bir hayli zorlaştı. Krediler yükseldiği için ipotekli satışlar azaldı.  TÜİK verilerine göre geçen sene Haziran'da 190 bin konut satıldı. Bu sene Haziran ayında yaklaşık 135 bin konut satıldı.

Geçen yıl 190 binin neredeyse 59 bini sıfır konutkent, bu Haziran ayında 40 bin sıfır konut üretilebildi. Geçen sene ipotekli satış adedi 101 bin 500 iken bu sene sadece 28 bin 878’de kaldı. Kısaca cebinde parası olan konutu aldı. Konut fiyatları sadece Türk lirası olarak değil dolar olarak da yükseliyor. Geçen yaz 80 bin dolar olan bir konut bu yıl 100 bin dolar oldu.