29 / 03 / 2024

konut fiyatlarında artış ne kadar

konut fiyatlarında artış ne kadar

Reidin ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 12,05 yükseldi.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Birleşik Krallık konut piyasasında yükseliş bekleniyor!

RBC Capital analistleri Çarşamba günü yayınladıkları raporda Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında artış beklediklerini belirtti.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Konut fiyatları Ekim ayında yüzde 7,54 yükseldi! Satışlarda son durum ne? 

Konut fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

konut fiyatlarında artış ne kadar Haberi

konut fiyatlarında artış ne kadar

Mortgage Uzmanı Garanti", Reidin.com ve GYODER iş birliğiyle hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Haziran ayı raporu yayımlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. "Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 12,05 yükseldi. 


"Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi"nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,24, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,07 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satılık fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 21,99 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, l yüzde 6,03 ile ep düşük artış ise Antalya'da gerçekleşti. 


KONUT KİRALARININ EN FAZLA YÜKSELDİĞİ İL YÜZDE...