18 / 04 / 2024

konut fiyatlarında değişim

konut fiyatlarında değişim

Konut ihtiyacı orta ve orta alt segmentte yoğun şekilde sürüyor, orta üst ve lüks segmentte ise talep yavaşladı. Emlak Konut GYO gayrimenkul ve konut sektörüne bakış raporu açıklandı.

Konut alacakların dikkatine, konut fiyatları artıyor mu?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarının özellikle bazı bölgelerde aşırı yükselmesi gözleri inşaat malzemelerine yönlendirdi. İnşaat malzemeleri üreten inşaat sanayicileri gayrimenkule fazla para ödenmesinin gerçek nedeninin kendileri olmadığını belirtti.

Fiat Fiorino'nun Mart 2024 fiyatları değişti! Fiorino'ya yine hem 25 bin TL indirim hem de kampanya müjdesi geldi!

Otomotiv devi Fiat en sevilen ticari araçları arasında yer alan Fiorino'nun fiyatlarında değişiklik yaptı. Açıklanan yeni fiyat listesine Fiorino'ya hem 25 bin TL indirim hem de kampanya geldi...

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Teknosa'dan iPhone almak isteyenlere zam sonrası müjde: iPhone 14 Pro Max'te değişim kampanyası ile 30 bin TL indirim!

Teknosa, iPhone 14 Pro Max için özel bir değişim kampanyası başlattı! Bu kampanya kapsamında müşterilere, değiştirdikleri akıllı cihazın fiyatına bağlı olarak 30 bin TL'ye kadar indirim fırsatı sunulmaktadır. İndirim miktarı, eski cihazın değerine göre değişebilmektedir.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatlarında ‘acil’ gevşeme!

Piyasalarda seçim öncesi yavaşlayan hareket, satılık konut tarafında da kendini göstermdeye başladı. Konut fiyatlarında yeni bir yükseliş veya düşüş yok. Fakat acil satılık ilanlarında yüzde 5’e kadar bir gevşeme fark ediliyor.

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

konut fiyatlarında değişim Haberi

konut fiyatlarında değişim

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan rapora göre; Türkiye'de ekonomik büyümenin lokomotiflerinden konut sektöründe lüks ve orta üst segmentte talep yavaşlarken; orta ve orta alt segmentte ise konut ihtiyacı yoğun şekilde sürüyor.


Rapora göre, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan artışlar ise balon oluşturmaktan uzak nitelikte. Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan "Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış" raporuna göre, Türk inşaat ve konut sektörü önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edecek.


Türkiye'de konut arzı ile talebin yavaş yavaş daha stabil bir hal almaya başladığına işaret edilen raporda, yıllık ortalama 1 milyon adet konutun el değiştirdiği; yıllık 600,000 adet konut ihtiyacının da sürdüğü ifade edildi.

              

Raporda, "Türk konut sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürmektedir....