25 / 04 / 2024

konut fiyatlarında yüzde kaç artış var

konut fiyatlarında yüzde kaç artış var

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış olduğunu belirterek, bunun konut yapımındaki kaliteden değil, maliyet fiyatlarına gelen zamlardan kaynakladığını söyledi...

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Go Garden Villaları'nda yüzde 5 indirim fırsatı!

Arsago’dan yepyeni bir kampanya başladı. Pazar günü Arsago ofisinde gerçekleşecek olan brunch etkinliğine özel Go Garden Villaları projesinde liste fiyatlarında yüzde 5 indirim fırsatı. 

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

Gayrimenkul uzmanı oran vererek açıkladı: İkinci el konut fiyatlarında yüzde 20 düşüş!

İki senedir sürekli artan konut fiyatları bazı bölgelerdeki düşüşleri ile dikkat çekiyor. Peki konut fiyatları ne kadar geriledi, düşmeye devam edecek mi?

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

konut fiyatlarında yüzde kaç artış var Haberi

konut fiyatlarında yüzde kaç artış var


İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış olduğunu belirterek, bunun konut yapımındaki kaliteden değil, maliyet fiyatlarına gelen zamlardan kaynakladığını söyledi. 


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Sube Başkanı Hüseyin Tüfek, inşaat sektöründe son birkaç yıldır arsa ve malzeme fiyatlarında artış olduğunu kaydetti. Bunun da konut fiyatlarına yansıdığını belirten Tüfek, yüzde 14 artış olduğunu vurguladı. 


KİMSE PANİĞE KAPILMASIN 


Konut fiyatlarındaki artışın satışları engellemediğini belirten Tüfek. "Her yıl yüzde 5 ile 10 arasında enflasyondan kaynaklanan artışlar oluyor. Bu artışlar, inşaat sektörünün maliyetlerine de yansıyınca, bu yıl konut fiyatlarında da yükselmeler oldu. Yüzde 14 civarında yapılan artışlar, konutların kaliteli olmasından değil, arsalara ve malzemelere gelen zamların sonucu ortaya çıktı. Ancak konut fiyatlarında yapılan bu artış, satışları etkilemedi. Samsun'da konut...