24 / 04 / 2024

konut getirisi

konut getirisi

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım: "Son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ediyor ve kar marjlarımızdan fedakarlık yapıyoruz" dedi.

Konut faizden çok getiriyor beğendiğiniz evi hemen alın

İnşaat Kralı olarak bilinen işadamı Ali Ağaoğlu, konuttaki fiyat artışının faiz kazancından daha fazla olduğunu söyledi. Ağaoğlu vatandaşın istediği evi, uygun vade ve ödeyebileceği taksitle almasını önerdi.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

Türkiye’nin en yüksek konut getirisine sahip ilçe Mamak oldu!

ENDEKSA verilerine göre; Mamak Türkiye’nin en yüksek konut getirisi oranına sahip ilçesi olarak belirledi.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Türklerin ABD'deki konut yatırımları hızlandı!

Şans ABD'de ev sahibi olmak isteyen kişilerin ayağına geldi. Amerikan Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç senede Amerika emlak piyasasında çok büyük bir hareketlenme yaşanacağını tahmin ediyor. ABD'den bugün konut alan kişiler çok karlı olacak; üstelik kira getirisi de artı kar sağlayacak.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Konutta kira getirisi arttı!

IMF dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri açıkladı. Türkiye'de konutta kira getirisi arttı...

Diyanet, TOKİ'nin konut satışlarında faizli işleme onay verdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle ilgili bir soruya, bu projelerde ev satmak için kullandırılan kredilerin 'faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı' yönünde cevap verdi. Diyanet, söz konusu projeden yararlanmanın 'caiz' olduğunu söyledi.

Değerli Konut Vergisi’nin belediyelere herhangi bir getirisi var mı?

Değerli konut vergisi ve konaklama vergisinden belediyelere pay verilmesi ile ilgili 7194 sayılı Kanundaki düzenlemenin gözden geçirilmesinde fayda var...

İzmir 'en yüksek konut getirisi'nde üç il arasında şampiyon oldu!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "TCMB'nin verilerine göre, Türkiye'de konut fiyatlarının son beş yılda ortalama yüzde 57 yükseldi" dedi...

Altan Elmas: Konut üreticileri de ihracatçı sayılmalı!

KONUTDER  ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada ülkeye ciddi döviz getirisi sağlayan konut üretcilerinin de ihracatçılara sağlanan desteklerden yararlanması gerektiğini söyledi.

konut getirisi Haberi

konut getirisi

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut getirisinin azalmasının, inşaatçının fedakarlığını gösterdiğini belirterek, "Son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ediyor ve kar marjlarımızdan fedakarlık yapıyoruz." ifadesini kullandı.



Durbakayım tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, konut fiyatlarındaki yüzde 12,58 artışın yüzde 12,73 oranındaki üç ay vadeli TL cinsi ortalama mevduat faizinden düşük kalmasının, inşaat firmalarının fiyat artışını dizginleyip üreticiye daha düşük fiyatlı konut sunmak istemesinin bir sonucu olduğunu kaydetti.


Konut getirisinin azalmasının, inşaatçının fedakarlığını gösterdiğini, son iki yıldır her ortamda fiyat artışı yapmamaya gayret ettiklerini ve kar marjlarından fedakarlık yaptıklarını aktaran Durbakayım, "Sadece ham maddelerdeki fiyat artışını konut alıcısına yansıtmaya çalışıyoruz' şeklinde açıklamalarda bulunarak, tüketicinin yanında olduğumuzu ve ekonomiye destek verdiğimizi söylüyoruz. Mevduat gibi makroekonomik veriler,...