23 / 04 / 2024

Konut kapıcı ücretlerinden damga vergisi kesilir mi

Konut kapıcı ücretlerinden damga vergisi kesilir mi

Kimi mükellefler ne zaman ve nasıl damga vergisi ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu noktada, GİB tarafından damga vergisi ilgili merak edilenler 8 soruda toplanıyor. İşte 8 soruda damga vergisi..

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Konut alıcısını yanlış yerde aramak!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Direktörü Soner Keleş "Konut alıcısını yanlış yerde aramak" konusu ile ilgili bir değerlendirme yazı kaleme aldı. 

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündeminde!

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Konut alıcısı neden Esenyurt'u tercih ediyor?

AVEB Proje ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Burçin Çelik, konut alıcısının neden Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece üçgenini tercih ettiğini açıkladı..

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Ondörtüç Pendik projesinde ödeme planını konut alıcısı belirliyor!

Ondörtüç Pendik projesinde ödeme planını konut alıcısı belirliyor. İnsay Yapı, Ondörtüç Pendik'ten ev sahibi olmak isteyen herkesi satış ofisine bekliyor...

Konut alıcısının tercihi ''markalı proje''!

YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, konutta markalı projenin önemini anlattı. Anketlere göre konut alıcısının önceliğinin “markalı proje” olduğu ortaya çıktı.

Tamer Özyurt: Konut alıcıları 0 faiz oranını yemiyor!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt sektörle ilgili açıklamalar yaptı. Özyurt; "Konut alıcıları 0 faiz oranını yemiyor" dedi

Ankaralı konut alıcısının tercihi değişiyor!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, Ankara’daki konut üretiminin değişmesinden bahsetti. Özçelik, “gelenekselci Ankaralı konut alıcısının” tercihlerinin de değişmeye başladığını söyledi.

Konut kapıcı ücretlerinden damga vergisi kesilir mi Haberi

Konut kapıcı ücretlerinden damga vergisi kesilir mi

8 soruda damga vergisi!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Damga vergisinin kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan kağıtlar damga vergisine olup; bu tabloda yer almayan kağıtlar damga vergisine tabi olmuyor.


Damga vergisi, kira sözleşmeleri için, vergi beyannameleri için de ödeniyor. Ancak kimi mükellefler ne zaman ve nasıl damga vergisi ödeyeceği hakkında bilgi sahibi olmuyor. Bu noktada, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından damga vergisi ilgili merak edilenler 8 soruda toplanıyor.


Damga vergisi..


SORU 1:Kira sözleşmesine istinaden damga vergisi doğar mı? Doğması durumunda damga vergisi nereye ödenecektir?


Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi (58 Seri No.lu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği uyarınca 2015 yılı için binde 1,89) damga vergisine tabi tutulur. Bu...