20 / 04 / 2024

konut kredilerinde sınırlandırma

konut kredilerinde sınırlandırma

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Batıyakası 1. Etap'ta konut sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar ve yeni konut sayısı...

Ne 100 bin ne 150 bin konut! TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. Ne 100 bin ne 150 bin konut... TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

konut kredilerinde sınırlandırma Haberi

konut kredilerinde sınırlandırma

5-12 Haziran tarihleri arasında kullandırılan konut kredisi 4 milyar 193 milyon olarak kaydedildi. Fakat, normalleşme sürecinde kullandırılan avantajlı konut kredilerinde koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor ve kredilendirmenin önüne engeller çıkarılıyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Kredilerin daha kolay verilmesini beklerken her geçen gün bankalar tarafından kısıtlayıcı şartlarla karşılaşıyoruz. 01.01.2019 tarihi ve sonrasında satış görmüş taşınmazlar ile refinansman ve borç transferleri yapılan taşınmazlar bu kampanyadan zaten faydalanamıyorlardı. Şimdi de kısa çalışma uygulamasından yararlananlar kısıtlama görüyorlar ve eksik günleri nedeni ile kredi talepleri onaylanmıyor. Doktor, öğretmen ve mühendis gibi meslekler dışında şu anda ya birçok kredi talebimiz ret ediliyor, ya da çok düşük oranda krediler onaylanıyor. Bankalar kısıtlama yapmak yerine sürece daha çok destek olmaya...