26 / 04 / 2024

konut kredisi borcu erteleme

konut kredisi borcu erteleme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada,

Özel bankalara 'konut kredisi borçlarını erteleyin' çağrısı!

Sektörde satış ve kiralama işlemlerinin yavaşladığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Kamu bankaları gibi, özel bankaların da esnafın kredi borçlarını faizsiz ertelemesini istiyoruz” diye konuştu.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Konut kredisi borcu olanlar meclis gündeminde!

Konut kredisi borcu olanlarla ilgili meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi borcu olan kişi sayısı mecliste!

Ülkemizde konut kredisi borcu olan kişi sayısına ve TOKİ'den alınan konutların borçları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi borcu olan kişi sayısı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konut kredisi borcu olan kişi sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu...

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Son 1 yılda 2.5 milyon kişi konut kredisi kullandı!

Kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda 1 milyon 760 bin kişi artarak 30 milyon 293 bin kişiy ulaştı.  2.5 milyon kişi konut kredisi kullanırken, kişi başına ev kredisi borcu 80 bin 320 TL oldu.

ABD'de konut kredisi borcu 3 trilyon dolara dayandı!

ABD'li Mortgage Bankacılığı Birliği (MBA), ülkede ödenmemiş toplam konut kredisi borcunun 3 trilyon dolara dayandığını açıkladı.

Konut kredisi borcu olan, yeni konut kredisi çekebilir mi?

Konut kredisi ödemeleri devam eden bir kişi, kredi notu banka kriterlerine uygunsa ve geliri kredi taksitlerini ödemek için yeterliyse ve kanuni olarak da borçlan gelirine göre belirlenen sınırların içindeyse, yeni bir konut kredisi çekebilir.

Bankalar 280 milyar TL tüketici ve konut kredisi sağladı!

Bankaların vatandaşlara sağladığı tüketici ve konut kredilerinin toplamının 280 milyar liraya ulaştığına değinen Özdebir, "Bankalara tüketici ve konut kredisi borcu olanların sayısı 17,6 milyondur." dedi.

Konut kredisi borcu İsveç'e uzun vadede ciddi zararlar verebilir!

Merkez Bankası (Riksbank) Başkanı Stefan Ingves, ülkede yaşanan yoğun konut borcu sıkıntısının ülke ekonomisinin gidişatına uzun vadede ciddi zararlar verebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

konut kredisi borcu erteleme Haberi

konut kredisi borcu erteleme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından bazı açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aziz milletim, buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şartlar ne olursa olsun, her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi, sağlık, gıda, temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılayabilecek güce sahiptir. İstihdamı korumak, gelirini kaybeden vatandaşlarımıza sahip çıkmak, emeklilerimize destek vermek, esnafı ve sanatkarı ayakta tutmak, üretimi desteklemek için her önlemi alıyoruz. İşte cuma gecesi atılan adımdan sonra cumartesi, pazar günü Vefa Sosyal Dayanışma Grupları'nın evet, İstanbul'da, Türkiye'nin değişik yerlerinde nasıl ev ev dolaştıklarını gördünüz. Tırlarımız, kamyonetleriyle nasıl vatandaşlara ulaştığını gördünüz. İş bilenin kılıç kuşananın ve İstanbul gibi yerde 350 civarında...