26 / 04 / 2024

Konut kredisi alma şartları 2021!

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...



Konut kredisi alma şartları 2021!
Konut sahibi olmak için para biriktirmeniz gerekmiyor. Bankaların konut kredisi araçlarından kullanarak taksitle ev sahibi olabiliyorsunuz. Mortgage taşınmaz malın ipotek alınması şartıyla verilen kredidir. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Konut kredisi sistemi 2021

1- Vatandaş önce taşınmazı bulur ve satıcı ile pazarlığını yapar.
2- Vatandaş bankaya gidip taşınmazı satın almak için kendisine gereken parayı bankadan talep eder.
3- Banka da gerekli araştırmayı (taşınmazın değer tesbiti, tüketicinin gelir bilgilerinin doğrulanması v.b.) yapar ve bunun karşılığında uygun bulursa tüketiciye krediyi verir.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Konut kredisi alma şartları 2021

Mortgage vermek için her banka farklı kriterler uyguluyor ve değişik kredi koşulları, faiz oranları ve geri ödeme seçenekleri sunuyor.  Konut kredisi alma şartları 2021 şu şekilde sıralanıyor:

1- Kişinin Kredi Özgeçmişi
2- Kişinin Toplam Geliri
3- Peşinat
4- Taşınmaz Malın Özellikleri

Konut kredisi alma şartları 2021!

Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arası olur. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı hazırlanabilir. Böylelikle ödemele aksamaz ve evi riske atmamış olursunuz. 

Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile bankalara başvuruda bulunup, şartları karşıladığınız takdirde konut kredisi alabilirsiniz.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

100 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön