26 / 04 / 2024

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi... Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Hangikredi tarafından hazırlanan bir yazıda konut kredisi ödenen bir evin nasıl satılabileceği detaylarıyla anlatılıyor...


MÜMKÜN AMA...

İpotekli ev satışı mümkün fakat bu satış işlemenin gerçekleşebilmesi iki yöntem bulunuyor.
Bu yöntemlerden biri alıcı ve banka ile anlaşarak ev ile birlikte konut kredisinin de devredilmesi yöntemidir. 
İkinci durum ise evi kredi borcunu kapatarak evin üzerinden ipoteği kaldırmak.


ERKEN KAPAMA CEZASINI UNUTMAYIN

Kredinin ödendiği bankadan veya başka bir bankadan ihtiyaç kredisi çekilerek konut kredisi kapatılabilir. Böylece evin üzerindeki ipotek kalkar.

Evin üzerindeki ipotek kalktıktan sonra satış işlemi ile ilgili sorun yaşamazsınız ancak kredinizi vade bitiminden önce kapatacağınız için erken kapama cezası ödersiniz. 

Böyle bir yönteme başvuracaksanız konut kredisi ödemekte olduğunuz bankadaki kredinizi, bankayla anlaşarak ihtiyaç kredisine dönüştürmek daha kolay bir yöntem olacaktır.  


KREDİ BORCUNU DEVREDEBİLİRSİNİZ

Evi alacak kişi de evin bedelini kredi çekerek kullanacaksa bankanın da onayını alarak kredi borcu alıcıya devredilebilir.  İpotekli evinizi satmak istediğinizde, evi satın alacak kişi ile anlaşarak kredinin devir işlemini gerçekleştirmek gerekiyor. 


İPOTEKLİ EV ALACAKSANIZ DİKKAT!

Alınacak ev üzerinde ipotek olup olmadığını tapuda görülür.  İpotekli evi satın alabilmek için öncelikle evin üzerindeki ipotek kaldırılmalıdır. Ya da satıcı ve banka ile anlaşarak evin kredi borcunu devralabilirsiniz.
 


Geri Dön