28 / 03 / 2024

konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi

konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafını geri almak için öncelikle bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015..

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi!

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. İade için bir dilekçe ile bankaya başvuruluyor. İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi...

Ev kredisi dosya masrafı bankadan geri alınır mı?

Ev kredisi dosya masrafı, bankalar tarafından gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda talep ediliyor. Peki, ev kredisi dosya masrafı bankadan geri alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Kredi kullanan tüketiciler bankaların kendilerine açık bir şekilde belirtmeden aldıkları kredi dosya masrafını bir dilekçe ile iade etmelerini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği!

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesine göre kredi kuruluşlarının haksız yere talep ettiği konut kredisi dosya masraflarını iade ediyor. İşte iade için "Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği"...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Ziraat Bankası'ndan Oyak üyelerine özel konut kredisi fırsatı!

Ziraat Bankası uzun vadeli, düşük faizli, dosya masrafsız, uygun ödeme seçenekleri ile OYAK Üyelerine özel konut kredisi kullandırıyor.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

Ziraat Bankası OYAK mensuplarına özel konut kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası uzun vadeli, düşük faizli, dosya masrafsız ve uygun ödeme seçenekleri ile OYAK mensuplarına özel konut kredisi kampanyası sunuyor. Kampanyadaki fırsatlardan OYAK üyelerinin eşleri de yararlanabiliyor...

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

İş Bankası da konut kredisi faiz indirimi yaptı!

İş Bankası konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. İş Bankası’nın güncel konut kredisi faiz oranları ve krediye ek uygulanan dosya masrafları nelerdir?

Konut kredisi çekenler dikkat!

Tüketici Hakem Heyeti, konut kredisi dosya masrafına itiraz eden tüketiciyi haklı buldu. Heyet, tüketicinin parasının iadesine karar verdi.

Ziraat Bankası’ndan emeklilere özel konut kredisi 2019!

Ziraat Bankası Emeklinin Artısı Konut Kredisi ürünü kapsamında dosya masraflarından muaf ve emeklilere özel düşük konut kredisi faiz oranları ile kredi kullandırıyor....

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendisinden kesilen bazı masrafların iadesini talep edebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019...

2019'da konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl yapılacak?

Konut kredisi kullanıp da kendilerinden ne için tahsil edildiği bilinmeyen dosya masraflarının iadesi talep edilebiliyor. Peki, 2019'da konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl yapılacak?

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi Haberi

konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi çeken vatandaşlar, kendisinden kesilen bazı masrafların iadesini alabiliyor. Bu masrafların ne için ödendiği banka tarafından açıklanmayan ve "dosya masrafı" olarak belirlenen masraflar iade ediliyor.

Borçlar Kanunu gereği genel alacak zaman aşımı 10 yıl oluyor. Tüketici Hakem Heyetleri'ne 1191.52 TL'nin üstünde ise Tüketici Mahkemeleri'ne başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken ilk husus son 10 yıl içinde kredi kullanmış olması gerekiyor. 

Bankanın kestiği masraf eğer tüketici hakem heyeti sınırındaysa buraya bir dilekçe ile başvuruda bulunabiliyor. Sınırı aşan masraflar için ise direkt tüketici mahkemelerinde dava açılabiliyor.

BANKAYA VERİLEN DİLEKÇE 

…………………………..BANKASI …………………İLİ ……………………………ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE

KONU: Kredi masrafları iadesi.

Bankanızın ………........... numaralı kredi müşterisiyim. Her kredi işleminde bankanıza, anılan krediye ait kredi masrafını ödemekteyim. Ancak, çeşitli mahkemeler ve Yargıtay kararlarıyla “Kredi masraflarının haksız şart...