28 / 03 / 2024

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi!

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi!

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. İade için bir dilekçe ile bankaya başvuruluyor. İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi...



Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi!

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarının iade edilmesi gerekiyor.


Konut kredisi dosya masrafının iadesi için öncelikle bankaya müracaat ediliyor. Bankanın iade yapmaması durumunda dosya masrafına göre Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine müracaat ediliyor.


Bankaya bir dilekçe ile kendisine kredi sözleşmelerinin, ödeme planı ve ödeme dekontlarını, kredi kullandırılması için bankanızca yapılması gereken zorunlu masrafların ayrıntılı dökümlerini ve yapılan masrafın belgeleri talep ediliyor.


Akabinde temin edilen bu belgeler ile Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemelerine müracaat ediliyor. 


Bankaya verilecek konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2015 örneği şu şekilde;


Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi:


............. Bankası A.Ş  Genel Müdürlüğüne


Talepte Bulunan : (İsim-TC Kimlik No-Adres-İrtibat Tel)


Konu   : Kredi masraflarının iadesi hakkında


Açıklamalar  :


Bankanızın .............. numaralı kredi müşterisiyim.


Bugüne kadar kullanmış olduğum her kredi işlemlerinde kredi-dosya masrafı ödemekteyim.


Yargıtay kararıyla; kredi-dosya masraflarının haksız şart niteliğinde ve tüketicilerden tahsilinin haksız olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle bankanızdan bugüne kadar kullanmış olduğum tüm kredilerin;


a. Sözleşmelerini,

b. Ödeme planı ve ödeme dekontlarını,

c. Kredi kullandırılması için bankanızca yapılması gereken zorunlu masrafların ayrıntılı dökümlerini ve yapılan masrafın belgesini,


tarafıma mail veya adresime bankacılık kanunu çerçevesinde verilmesini talep ederim. Cevap verilmemesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve ilgili kurumlara şikayette bulunacağımı bildiririm.


Kullanmış olduğum kredilere ilişkin olarak On yıl geriye dönük olarak kesilen masraf ücretlerinin toplamının ödeme tarihlerinden itibaren yasal faizi ile tarafıma derhal iadesini, aksi taktirde alacağımın faiziyle birlikte tahsili için her türlü mahkeme masrafları ve avukatlık ücretlerini bankanızdan tahsil etmek üzere yasal yollara başvuracağımı bildiririm. 

 

.../.../....


Adres: 

Ad, Soyad -İmza


Konut kredisini erken kapatırsam ne kadar öderim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön