16 / 04 / 2024

konut kredisi kullandırımı

konut kredisi kullandırımı

Konut kredisi yasasında yaşanan değişiklik sonrasında enerji tasarruflu konutlara olan talep arttı...

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi geldi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır?

Faik Öztrak'tan konut kredisi açıklaması!

Parti Genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son bir senede 378 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandırıldığı dile getirdi.

Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı!

Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre; Mart 2021'de bireysel kredilerin yüzde 32’si konut kredilerinden oluştu. Mart 2021'de 16 bin kişi konut kredisi kullandı.

Şubat'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, Şubat ayına yönelik kredi stok rakamlarını açıkladı. Buna Şubat ayında 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı. 

Dikkat! Kredi kullandırım ücretleri artırıldı!

Kredi kullandırım ücreti için daha önce kullandırılan kredinin yüzde 1'ini aşamayacağı şeklinde belirlenen sınır, yüzde 1,1'e yükseltildi.

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan ticari krediler Temmuz'da 2 trilyon 733 milyar TL, bireysel krediler 792 milyar TL olarak kaydedildi. Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı.

Halkbank 55 bin müşterisine 12,9 milyar TL konut kredisi kullandırdı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını sunduğumuz Avantajlı Konut Kredisi ile 55 bin müşterimize 12,9 milyar TL kredi kullandırdık" dedi.

Kentsel dönüşüm konut kredisinde faiz fırsatı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunuyor ve yüzde 0.66 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Özel bankaların konut kredisi destekleri artacak mı?

Coronavirüs sonrasında kamu bankaları başta olmak üzere bankaların kredi destekleri artmıştı. Kredi yapılandırma, kredi erteleme ve faizlerde geri kalan özel bankaların konut kredisi destekleri artacak mı?

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konutunu paylaşarak ödemelerini düşürmek isteyenler için azami 5 kişiye kadar ortak konut kredisi kullandırıyor.

Ziraat Bankası'ndan 0.79 faizli konut kredisi!

Ziraat Bankası Ekonomik İstikrar Kapsamı tedbirleri kapsamında 0.79 faiz oranı ile ihtiyaç ve konut kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası 0.79 faizli kredi koşulları ve detayları neler?

konut kredisi kullandırımı Haberi

konut kredisi kullandırımı

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta konut kredisi kullandırımına ilişkin gerçekleştirdiği kanun değişikliği sonrasında enerji tasarruflu konutlarda kredi peşinat sınırı düşürüldü. Uygulama vatandaşın enerji tasarruflu konutlara talebini arttırdı.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; düzenleme öncesinde konut alımlarında en fazla konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kullanılabilen konut kredisi İlgili düzenleme sonrasında A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 90, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için ise yüzde 85’e çıkarıldı.

Enerji verimliliği olmayan ekspertiz değeri 300 bin TL olan konut için vatandaş en fazla 240 bin TL kredi kullanabiliyor. Kalan 60 TL’lik bölümü kredi peşinatı olarak tamamlıyor.

Yeni düzenleme sonrasında ise A sınıfı enerji verimliliğine sahip ekspertiz değeri 300 bin TL konut için vatandaş 270 bin TL’ye kadar konut kredisi...