19 / 04 / 2024

konut kredisinde indirim sürer mi

konut kredisinde indirim sürer mi

Merkez Bankası 12 Eylül'deki toplantısında 5 puanlık bir indirim bekleniyor. Müteahhitler indirimin özel bankaların konut kredilerine yansımasını bekliyor. 

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisinde taksitler ödenmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde taksitleri ödenmeyen konut kredisinde konut kredisi borcunun kat edilmesinin ve kredinin muaccel hale gelmesinin ne anlama geldiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

Konut kredisinde faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisinde faiz oranların ne olacağını merak ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranlarını ilerleyen günlerde neler bekliyor?

2020 konut kredisinde zirve yılı olacak!

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

konut kredisinde indirim sürer mi Haberi

konut kredisinde indirim sürer mi

25 Temmuz'da Merkez Bankası politika faizini yüzde 19.75'e indirmişti. İndirimin olumlu etkilerini gören konut geliştiricileri şimdi de Merkez Bankası'nın yeni kararına odaklandı. Yeni fazi kararı 12 Eylül'deki toplantıda verilecek. Sektör temsilcileri faiz indiriminin devam etmesini bekliyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Mine Açar'ın haberine göre, yapılacak faiz indiriminin 5 puan olması bekleniyor. Sektör temsilcileri de indirimin devam etmesiyle piyasalaraki canlanmanın daha da artcağını söylüyorlar. 

Merkez Bankası'nın indirim kararından sonra ilk hamle kamu bankalarından geldi. Konut kredisinde yapılan faiz indirimi ertelenen talepleri yeniden harekete geçirdi. Kamu bankaları 500 bin TL'lik konut kredisini vadeyi 180 aya kadar çıkarmıştı ve vade farkı 0.99 olarak belirlenmişti. Kamu bankalarının bu hareketine özel banklarda kayıtsız kalmadı. Konut kredi faizlerini yüzde 1.35'e kadar düşürmüşlerdi. 


AĞUSTOS’TA 2,6 MİLYARLIK KONUT KREDİSİ ÇEKİLDİ

Konut kredisi...