25 / 04 / 2024

konut kredisine uygun ev şartları

konut kredisine uygun ev şartları

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Bankalardan konut kredisi nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların birçoğu konut kredisine başvuruyor. Konut kredisi faiz oranlarının da düşük seyretmesiyle birlikte krediye olan talepler arttı. Peki konut kredisi nasıl alınır?

0.64 faizli konut kredisi bitti mi?

Kamu bankalarının başlattığı avantajlı konut kredisi paketi kapsamında sıfır ve ikinci el konutlar için uygulanan faiz oranlarında yeni düzenleme yapıldı. Peki 0.64 faizli kredi başvuruları ne zaman bitiyor? İşte konut kredisine ilişkin detaylar...

Düşük faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

24 ay geri ödemesiz ve 180 ay vade fırsatı ile sunulan krediler vatandaşları konut alımlarında harekete geçirdi. Konut satın almayı düşünenler için uygun faiz oranları oldukça iyi imkanlar yarattı. Peki düşük faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

18 ay vadeli 2 yıl ödemesiz konut kredisine nasıl başvurulur?

Konut satın almayı düşünen vatandaşlar için uygun faiz oranları oldukça önemli. Peki konut kredisi veren bankalarda en uygun faiz hangisinde? 

Konut kredisine başvuran 4 kişiden 1'i kredi alabiliyor!

Konut kredilerindeki tarihi indirim oran 0,64 faiz oranı sonrası bankaların yolunu tutan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Ünlü inşaat sektörü patronları bile artık satış ofislerine kamp kurup kredi takip ederken, el sıkışılan her dört kişiden ancak birine kredi çıkmasına tepki gösterildi. 

Düşük faizli konut kredisine rekor talep!

Kamu bankalarının aylık %0.69 faizli konut kredisi talep patlaması yattı. 20 günde 101.000 tüketicinin konut kredisi kullandı.

Düşük faizli konut kredisine 133 bin başvuru yapıldı!

Kamu bankalarının 0.64 faizli konut kredi kampanyasına 133 bin başvuru yapıldı. Berat Albayrak, 101 binin üzerinde vatandaşa 25 milyar lirayı aşan tahsis yapıldığını belirtti...

0.64 faizli konut kredisi başvuru şartları!

Düşük faizli konut kredisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi destek paketiyle birlikte konut kredisi başvuruları arttı. Peki konut kredisi faiz oranları ne kadar? Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Düşük faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Kredi çekmeyi düşünenler güncel faiz oranlarını merak ediyor. Konut almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e çekti. Peki düşük faizli konut kredisinin aylık ödemeleri ne kadar? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

0,64 faizli konut kredisine nasıl başvuru yapılır?

Kamu bankalarının kredi destek paketi için başvuru süreci devam ediyor. Peki 0,64 faizli konut kredisine nasıl başvuru yapılır?

0.64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

Ev sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşlar, koronavirüs salgını ile birlikte yürülüğe konulan düşük faizli konut kredisine ilişkin ayrıntıları merak ediyor. 0.64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur? İşte 0.64 faizli konut kredisiyle ilgili detaylar...

0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

Kamu bankalarından konut kredisi için geçtiğimii günlerde yeni bir destek programı başlatıldı. Peki 0.64 faizli konut kredisine nasıl başvurulur?

konut kredisine uygun ev şartları Haberi

konut kredisine uygun ev şartları

Ev alırken dikkat etmeniz gereken noktalar bulunuyor. Satın alacağınız evin krediye uygun olması maddi açıdan sizi kazançlı çıkarır. 

Krediye uygun olmayan bir ev için çaba harcamak, zaman kaybının yanı sıra bankaya ekspertiz ücreti ödedikten sonra öğrenmeniz durumunda, ekspertiz ücreti iade edilmediği için nakit kaybı yaşamanıza sebep olur.

Bankalar kat irtifakı olmayan eve kredi vermiyor

Satın alma işlemlerinde kat irtifakı, iskan belgesi ve kat mülkiyeti yükümlülüklerine dikkat etmeniz gerekir. Kat irtifakı tapusu, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmadır. Konut kredisi kullanırken bankalar kat irtifakı olmayan eve kredi vermiyor. 

Projeye uygun konut

Bankalar kredi kullandırmak için dairenin en azından kat irtifak içeren bir tapusu olmasını istemesinin nedeni tapunun ekspertiz esnasında inşaat ruhsatı ve...