28 / 03 / 2024

konut projelerinde yabancı isim kullanımı

konut projelerinde yabancı isim kullanımı

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde konut projelerine verilen yabancı isimleri kaleme aldı. Tanıtımlara lansman, konutlara residence demekten, projelere de Avrupa'da yapılıyormuş gibi yabancı isim vermekten kendimizi alamıyoruz...

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

Konut fiyatındaki sert yükseliş yabancıyı da vazgeçirdi

Konut fiyatları metrekare başına Türkiye genelinde 836 doların, İstanbul’da ise 1360 doların üzerine çıktı. TL'deki değer kaybından yararlanarak daha ucuza konut alan yabancı fiyatlardaki yükselişin ardından konut alımını yavaşlattı.

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacağı vatandaşalar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

İstanbul’da satılan her 2 yeni konuttan birini yabancılar aldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, İstanbul genelinde markalı yeni konut projelerinde satılan her 2 konuttan birisini yabancıların aldığını söyledi.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Konut alan yabancı sayısı üçe katlandı!

Türkiye'de konut yatırımı yapan yabancı vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. 2021'nin ilk yarısında üçe katlandı.

konut projelerinde yabancı isim kullanımı Haberi

konut projelerinde yabancı isim kullanımı

1995 yılından beri sayısız inşaat projesinde çalıştım. 1996 yılında Kazakistan’da kurulacak bir tekstil firmasının inşaatı için çalışıyordum ve en önemli işim çeviri yapmaktı. Çeviri yaparken de çoğu İngilizce kelimeyi koruduğum için sürekli olarak uyarı alıyordum. Ruslar’dan gelen, bir İngiliz’in anlamasının mümkün olamayacağı metinler sanırım beni mecburen yabancı dillere alıştırdı. Zaten sokakta da İngilizce’nin etkilerini çokça hissediyordunuz. Sene 1996 idi. 


Şimdi sene 2014. Türkiye’de bir çok şey değişti. Millet olarak birbirimizden ayrı düştüğümüz konular bile değişti. Ama bir şey hiç değişmiyor; dilimize gösteremediğimiz özen. 


Dilimizden kopuyoruz 


Biz dünyaya yaklaştıkça kendi dilimizden kopuyoruz. Araplar’la iş yapıyoruz, tabelalarımız Arapça’ya dönüyor. Almanlar’la çalıyoruz Almanca’ya dönüyor. İngilizce zaten tüm dünyada tecavüzü ilk gerçekleştiren dil. Alanya’ya gidin, Almanya sokaklarında gezdiğinizi zannedersiniz. Yalova deseniz Arapça tabelalardan geçilmiyor. Dünyaya açılmaya,...