20 / 04 / 2024

konut projelerine yabancı isim verilmesi

konut projelerine yabancı isim verilmesi

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde konut projelerine verilen yabancı isimleri kaleme aldı. Tanıtımlara lansman, konutlara residence demekten, projelere de Avrupa'da yapılıyormuş gibi yabancı isim vermekten kendimizi alamıyoruz...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Konut fiyatındaki sert yükseliş yabancıyı da vazgeçirdi

Konut fiyatları metrekare başına Türkiye genelinde 836 doların, İstanbul’da ise 1360 doların üzerine çıktı. TL'deki değer kaybından yararlanarak daha ucuza konut alan yabancı fiyatlardaki yükselişin ardından konut alımını yavaşlattı.

TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? 2022 sosyal konut projelerine başvuru şartları nedir?

TOKİ sosyal konut projelerine dair her detay araştırılıyor. Peki TOKİ sosyal konut başvuruları başladı mı? İşte detaylar!

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Konut alan yabancı sayısı üçe katlandı!

Türkiye'de konut yatırımı yapan yabancı vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. 2021'nin ilk yarısında üçe katlandı.

Dorçe Prefabrik'ten toplu konut projelerine katkı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Dorçe Prefabrik, toplu konut projelerine de katkı veriyor...

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Türkiye'den konut alan yabancılar hangi kriterlere dikkat ediyor?

Konut alırken Iraklı ‘fiyata’, Arap ‘görünümü’ İngiliz ‘konuma’ dikkat ediyor. 10 yatırımcıdan 7’si yeni yatırıma sıcak bakıyor. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'de gayrimenkul yatırımını tercih ediyor? İşte GİGDER'in yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin araştırma verileri...

konut projelerine yabancı isim verilmesi Haberi

konut projelerine yabancı isim verilmesi

1995 yılından beri sayısız inşaat projesinde çalıştım. 1996 yılında Kazakistan’da kurulacak bir tekstil firmasının inşaatı için çalışıyordum ve en önemli işim çeviri yapmaktı. Çeviri yaparken de çoğu İngilizce kelimeyi koruduğum için sürekli olarak uyarı alıyordum. Ruslar’dan gelen, bir İngiliz’in anlamasının mümkün olamayacağı metinler sanırım beni mecburen yabancı dillere alıştırdı. Zaten sokakta da İngilizce’nin etkilerini çokça hissediyordunuz. Sene 1996 idi. 


Şimdi sene 2014. Türkiye’de bir çok şey değişti. Millet olarak birbirimizden ayrı düştüğümüz konular bile değişti. Ama bir şey hiç değişmiyor; dilimize gösteremediğimiz özen. 


Dilimizden kopuyoruz 


Biz dünyaya yaklaştıkça kendi dilimizden kopuyoruz. Araplar’la iş yapıyoruz, tabelalarımız Arapça’ya dönüyor. Almanlar’la çalıyoruz Almanca’ya dönüyor. İngilizce zaten tüm dünyada tecavüzü ilk gerçekleştiren dil. Alanya’ya gidin, Almanya sokaklarında gezdiğinizi zannedersiniz. Yalova deseniz Arapça tabelalardan geçilmiyor. Dünyaya açılmaya,...