25 / 04 / 2024

konut satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli

konut satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli

Tarihin en düşük faizli konut kredisi imkanı bankalar tarafından sunulurken, vatandaşlar konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Konut satışlarının artmasını fırsat bilen dolandırıcı sayısı artıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Sahte tapu satış sözleşmesinde notere dava açılır mı?

Noter, satış vaadi sözleşmesi yapılırken vatandaş adına tapu kaydını incelemekle görevli midir? Sahte tapuyu onaylayan notede dava açılır mı?

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

7 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesinde tarafların hakları!

Maket üzerinden seçilen daire için firma ile alıcı arasında imzalanan sözleşme ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, sözleşmeyi imzalayan tarafların hakları nelerdir? İşte 8 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesi..

İşte ön ödemeli konut satış sözleşmelerindeki yeni düzenlemeler!

Av. Fatma Dilşad YELKEN, emlakkulisi.com okurları için ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılan son düzenlemeleri kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in yazısı..

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

Konut kredisi sözleşmesinde sigorta zorunluluğu!

Günümüzde hemen hemen herkes bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi oluyor. Peki, konut kredisi sözleşmesinde sigorta zorunluluğu var mı?

Konut kredisi sözleşmesi şartları!

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmeden önce kredi kuruluşunun ön bilgilendirme formu vermesi zorunlu oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi şartları..

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü oldu!

TÜIK verilerine göre, Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. TÜIK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara konut satışı, geçen yılın aynı ayına göre ekimde yüzde 23,8 artarak 2 bin 236 oldu.

Konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları!

Tüketicilere konut edinmeleri amacıyla kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması sırasında imzalanan sözleşme, konut kredisi sözleşmesi oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi geçerlilik şartları..

konut satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli Haberi

konut satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli

Düşük faizli konut kredisi fırsatından faydalanmak isteyenler ev almak için kredileri araştırıyor. Normalleşme sürecinin başlamasıyla 4'lü kredi paketi kapsamında bulunan 0,64 faizli konut kredisi fırsatının açıklanması, bu durumu suistimal etmeye çalışan dolandırdikkat edilmesi gerekenler neler? 

Konut kredisiyle ilgili Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'nın sorularını cevaplayan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut kredisi konusunda tüketicilere uyarılarda bulundu. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Konut kredisi imkânı ile ev almaya karar veren vatandaşlar “Ev alırken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmelidir?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Çünkü bu süreçte devletin verdiği desteği fırsat bilen dolandırıcı sayısı da artıyor. 

Örneğin, bir ev beğendiniz ve almak için araştırmaya başladınız. Fakat konut kredisi faizleri düşünce ev sahibi fiyatı artırdı. Bu durumda tüketici ne yapmalı? Nereye başvurmalı?

Faizlerin düşmesini...