20 / 04 / 2024

Konut satışları ne kadar düştü

Konut satışları ne kadar düştü

Türkiye İstatistik Kurumu’nım (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 92 bin 483 adet konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında 115 bin 786 konut satılmıştı.

Konut satışları Eylül'de yılın en sert düşüşünü yaşadı!

Konut satışları, Eylül ayında yüzde 20.1 ile yılın en sert düşüşünü yaşadı. Satışlar 92 bin 483 adede kadar indi. Bu gerilemenin en etkili sebebi olarak 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca satış yapılamaması gösterildi.

Konut satışları geriledi!

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’e göre ekonomide uygulanan iç talebi sınırlayan politikalar, konut satışlarını etkiledi. 2014 yılının ilk yarısında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.8 gerileyerek 524 bin 776 adet oldu.

Konut satışlarında düşüş yaşandı!

İlk 6 ayda ayda bir önceki yıla kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24.6, yüzölçümü yüzde 35.8, değeri yüzde 50.4 ve daire sayısı yüzde 27.4 oranında arttı.

Kredili konut satışları yüzde 33 düştü!

İç piyasaya dönük satışlarında düşüşler yaşayan inşaat sektörü, çareyi yabancıya satışlarda arıyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kredili konut satışları yüzde 33.6 düştü.

Konut satışları yüzde 6 düştü!

2014 yılının ilk çeyreğinde konut satışlarının 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 6 azalmasına karşın yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yılın ilk üç ayında yüzde 89.1 arttı.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Konut satışları 4 aydır düşüyor! Fiyatlar da düşecek mi? Ev almak isteyenler şimdi bakın!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki düşüş 4 aydır devam ediyor. Peki ev almak isteyenler ne yapmalı?

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

İpotekli konut satışları Eylül 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Eylül 2021 konut satış istatistiklerine göre; 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

İpotekli konut satışları Ağustos 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos 2021 konut satış istatistiklerine göre; 141 bin 400 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

İpotekli konut satışları Temmuz 2021'de arttı mı?

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz 2021 konut satış istatistiklerine göre; Türkiye'de 2021 Temmuz'da 107 bin 785 konut satışı gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar... 

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

Konut satışları ne kadar düştü Haberi

Konut satışları ne kadar düştü

Türkiye İstatistik Kurumu’nım (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 92 bin 483 adet konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında 115 bin 786 konut satılmıştı. Buna göre eylül ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 20,1 gerileme yaşandı.


Konut satışlarında şubat ayından bu yana kesintisiz bir yükseliş vardı. Konut satışları ocak ayında geçen yıl-ki düzeyinin yüzde 1,7 altında kaldıktan sonra sürekli yükseliş göstermişti. Bu yükseliş nisan ayında yüzde 42,7’ye kadar çıkmıştı. Yedi ay süren bu yükseliş dönemi eylül ayında sona erdi.


Konut satışlarında eylül ayında görülen düşüşün bir nedeni, bu aya denk gelen Kurban Bayramı tatili olabilir. Geçen yıl ekim ayma denk gelen Kurban Bayramı bu yıl eylül ayma kaymıştı. Bayram tatilleri sırasında hem vatandaşın gündeminin farklı olması hem de resmi...