29 / 03 / 2024

konut satışları neden arttı

konut satışları neden arttı

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Arseven bugünkü yazısında konut satış verilerini değerlendirdi ve neden satışların arttığını açıkladı. İşte o yazı...

2016'nın ilk yarısında konut kredisi faizleri yükselecek!

Genel seçimden sonra yükselişe geçen konut kredisi faizleri yüzde 1,20'lere kadar geldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerdeki yükselişin 2016'nın ilk yarısında da süreceğini, daha sonra düşüş olabileceğini söylüyor.

Konut satışında Nisan ayında rekor kırıldı!

Konut satışları, şubat ve mart ayındaki yakaladığı ivmeyi nisanda artırarak sürdürürken kredili satışlarda rekor kırıldı. Nisanda toplam konut satışı yüzde 42.7 artarak 119 bin 317 adet olurken, ipotekli yani kredili satışlar 46 bin 63 bine ulaştı.

Düşen faiz oranları konut satışlarını arttırdı!

Türkiye genelinde haziran ayında konut satışları yüzde 3 artış gösterirken, sektör temsilcileri konut satısındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Konut satışları neden düştü?

Konut satışları düştü... Bu yılın ocak ayı verileri yeni açıklandı ve yüzde 25’lik bir daha düşüş daha meydana geldi...

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

İkinci el konut satışları neden yavaş?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "ikinci el konut satışları" konusunu kaleme aldı..

Konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

Türkiye'de konut satışları trendini sürdürüyor. Peki, konut satışlarındaki rekor inşaatçıları neden mutlu etmiyor?

konut satışları neden arttı Haberi

konut satışları neden arttı

Konut Satışları Aralık Döneminde Ay Bazında ve Yıllık Olarak  Bir Önceki Yıla Kıyasla Artış Sergiliyor.


Aralık Ayı itibariyle bakıldığında; bir önceki yılın aynı ayına kıyasla toplam konut satışlarının yüzde 5,9 oranında artış gerçekleştirdiği fark edilmektedir.


Ocak – Aralık dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla bakıldığında ise aylık artıştan çok daha yüksek bir artışın ( yüzde 10,6) olduğu görülmektedir.


Konut satışları 2015 yılı ocak dönemine toplam satışlarda düşüşle başlamışsa da, ilerleyen aylarda satışlarda önemli oranlarda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artışlar gerçekleşmişti.


Özellikle nisan döneminde yüzde 43 oranında yüksek bir artışla karşılaşılmıştı. İlerleyen aylarda artış oranları gerilediği gibi, eylül döneminde de yaklaşık yüzde 20 oranında düşüş görülmüştü.


Kısaca ülkede konut satışlarında gerek ay bazında ve gerekse ocak- aralık dönemi itibariyle bakıldığında artışlar...