24 / 04 / 2024

konut üretme

konut üretme

CNR Emlak Fuarı’ na destek veren TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Türkiye’ nin 2023 yılına kadar 7,5 milyon konut üretme ihtiyacı olduğunu söyle di...

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanının kaynağı belli oldu! Finansman nereden gelecek?

GYODER’in Yeni Konut Modeli’nin finansmanı emeklilik fonlarından gelecek. Konut sektöründeki problemine ‘kiralık konut üretme odaklı model’ ile çözüm önerisi getiren Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), modelin finansmanı için yabancı emeklilik fonlarıyla masaya oturdu.

Konut sektörü 2021'den umutlu!

Konut sektöründe son iki ayda, düşen faizlerle hareketlenme başladı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Daha küçük metrekareli, daha ucuz, çok uzun vadeli finanse edilebilecek C sosyoekonomik grubuna yönelik konut üretme projesi var" dedi...

Emlak Bankası konut kredisi satacak!

Konut kredilerinin ikincil piyasada alınıp satılması son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bunun sektöre ilave kaynak üretme açısından önemli olduğunu ifade etti. 

Isparta Atabey'de dar gelirliler için konut yapılacak!

Isparta'da dar ve orta gelirli vatandaşların ev alması fiyatların giderek artması nedeniyle hayal olunca Atabey Belediyesi, Isparta'dan bir inşaat firması ile birlikte sosyal konut üretme kararı aldı.

TOKİ 9 dakikada bir konut üretiyor!

Sosyal konut üretme misyonundan sapmadan niteliğe yoğunlaşan TOKİ, bu yıl için hedeflediği 60 bin rakamına yılın ilk 8 ayında ulaşma peşinde. TOKİ Başkanı Ergün Turan, 9 dakikada bir konut ürettiklerini belirtti.

TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı!

İhale bedelleri yükseldikçe bölgede ev fiyatları da tırmandı. Dar gelirli vatandaşa konut üretme hedefi olan TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı.

TOKİ'den emeklilere yönelik konut üretme projesi!

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emeklilerimiz için "Hiç ev sahibi olmayacak" diyoruz ama köyde bağı, bahçesi, evi olan, atadan, dededen kalma hisseli dairesi olan var.Bunları ev sahibi olarak kabul etmiyoruz" dedi.

Karabüklü emeklilere TOKİ'den konut müjdesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Karabük'te emeklilere yönelik konut üretme projesi kapsamında düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.

TOKİ önümüzdeki 8 yıl içinde 500 bin konut üretecek!

TOKİ Başkanı Turan, arazi buldukları her yerde emeklilerin ve alt gelirlilerin ev ihtiyacını karşılayabileceklerini söyledi. Turan "Önümüzdeki 8 yıl içerisinde 500 bin konut üretme hedefimiz var" diye konuştu." dedi.

Özyurtlar İnşaat'ın projelerinde erken teslim!

Özyurtlar İnşaat'ın, Ncity Esenyurt, Nmerkez, Nşehir ve Ntown projelerinde hayat yeni yılın ilk aylarında başlıyor. Özyurtlar bu dört büyük projesi ile 10 bin konut üretme hedefine yaklaşıyor..

Hüseyin Aslan: Hedefimiz 5 yıl içinde 7 bölgede 50 bin konut!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konut ihtiyacının toplumsal bir mesele olduğunu vurguladı. Aslan, "Belediye Kanunu'nun 69. Maddesi, belediyelere 'konut ihtiyacını karşılamak üzere imarlı ve altyapılı arsa üretme' görevini verir" dedi

Ahmet Şahin: Türkiye’nin 2023'e kadar 7,5 milyon konut üretme ihtiyacı var!

CNR Emlak Fuarı’ na destek veren TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Türkiye’ nin 2023 yılına kadar 7,5 milyon konut üretme ihtiyacı olduğunu söyle di...

konut üretme Haberi

konut üretme

Ahmet Şahin, bugüne kadar 500 bine yakın konut üreten TOKİ’nin, 2023 yılına kadar 1 milyon konuta ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 5 Aralık’ta kapılarına açacak fuarda uluslararası ölçekte 150 büyük projenin görücüye çıkacağını bildirdi.

CNR Holding, 28 milyar lirayı aşan pazar büyüklüğü ile ekonominin yükselen yıldızı emlak sektörünün önde gelen aktörlerini Emlak Fuarı’nda buluşturuyor. CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık tarafından organize edilen ve emlak sektörünün lideri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından desteklenen Emlak Fuarı 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Emlak 2013 – Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı”, TOKİ’nin yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut GYO ile Tabu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

28 milyarlık pazar

Fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına katılan...