24 / 04 / 2024

Konut ve enerji verimliliği

Konut ve enerji verimliliği

Muratpaşa Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Enerji Verimliliği projesi başlattı. Projenin harita ve envanter aşaması tamamlandı.

Ağaoğlu, Kırım'da inşaat ve enerji projelerine talip!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. Türk heyet, Kırım'da konut, ofis, AVM inşaat işlerini üstlenmeye ve enerji alanında işbirliğine hazır olduğu belirtti.

Kütahya'da Vakıflar konut ve işyeri yaptıracak! İhalesi 26 Mart'ta!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kütahya Merkez Paşam Sultan Mahallesi'ndeki bina yıkımı sonrasında konut ve işyeri yapacak. 26 Mart 2015 tarihinde ihalesi yapılacak iş 230 gün sürecek.

Ater Grup inşaat ve enerji yatırımlarını hızlandırdı!

Ater Grup, geleceğin sektörleri inşaat ve enerji alanlarındaki yatırımlarını hızlandırdı. Yapı sektöründe öne çıkanAter Grup, önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm projeleriyle de adından söz ettirecek.

Smart Bina Teknolojileri ve Enerji Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Bina Teknolojileri ve Enerji Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Eray Gür tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 20 Ocak'ta Bahçelievler, Şirinevler Mahallesi'nde kuruldu.

İstanbul'da konut ve ofis fiyatları patladı!

İstanbul 'un en çok prim yapan bölgeleri neresi ? Lüks konutlar ve kentsel dönüşüm projeleriyle değerini yaklaşık üçe katlayan İstanbul 'da konut ve ofis fiyatları patladı.

Gaziantep Güvenevler'de 39.5 milyon TL'ye satılık konut ve ticaret imarlı arsa!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güvenevler'de yer alan konut ve ticaret imarlı 19 bin 777 metrekarelik arsayı 39 milyon 555 bin 940 TL bedelle 10 Aralık 2014 Çarşamba günü ihale ediyor...

Dış borçlanmayı en çok inşaat, ulaştırma ve enerji firmaları yaptı!

Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 163,6 milyar ABD doları buldu. 402 milyar dolarlık toplam borçların yüzde 40'ı dış borçlanmayı daha çok, bankalar, inşaat-gayrimenkul, ulaştırma ve enerji firmaları gerçekleştirdi.

Özışık İnşaat ve Enerji halka arz edilecek!

Çemaş Döküm Sanayi, bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji'nin halka açılması için çalışmalara başladı. Özışık İnşaat ve Enerji'nin halka arzı için,2015 yılı içinde yasal hazırlıklarını yapılması için Özışık yönetimine görev verildiği belirtildi...

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir'de 472 konut ve 32 derslikli lise yaptırıyor!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir'de 472 adet konut ve 1 adet 32 derslikli lise ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 8 Ocak'da saat 14:30'da gerçekleşecek.

Gülcan Ulutürk: 5 Ocak Stadı'nın arsası konut ve AVM'ye uymuyor!

ADANA'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) konut ve ticaret alanı olarak belirlediği Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine karşı açılan dava haklı bulundu.

Özdiker Yapı Mersin Yenişehir'de 264 konut ve iş merkezi inşa edecek!

Özdiker Yapı, Mersin Yenişehir'e bağlı Çiflik Mahallesi'nde yeni projeye hazırlanıyor. Konut ve iş merkezinden meydana gelen Özdiker Yapı Yenişehir projesinde 264 adet konut yer alıyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca iki yıl önce resmi olarak başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında, vatandaşların talebiyle ülke genelinde şimdiye kadar 174 bin 629 konut ve iş yerinde risk tespiti yapıldı.

2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı açıldı!

Antalya'da güneş enerjisi, biyogaz, biyoatık ve enerji verimliliği konularında sektör mensupları, enerji yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenleri bir araya getiren fuar, 2 Kasım'a kadar açık kalacak

Konut ve enerji verimliliği Haberi

Konut ve enerji verimliliği

HARİTA ve envanter aşaması tamamlanan proje kapsamında belediye hizmet binası, 2 kamu binası, 2 hastane, 2 okul, 2 AVM, 2 konut ve Falez Park'ta Enerji Verimliliği Potansiyeli belirleme çalışması yapıldı. Mevcut pilot yapılarda Enerji Verimliliği potansiyeli belirleme çalışması yaparak; yeni imara açılacak olan Kırcami bölgesine yönelik enerji verimli bina modellemeleri, bir konferansla kamuoyu ile paylaşıldı. 



BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Atmaca, düzenlenen konferansta katılımcılara çalışına sonuçlanın aktardı. Doç. Dr. Atmaca; Enerji Yönetimi ve Genel Bilinçlendirme, yenilebilir enerji kaynaklanılın kullanımı ve alternatif uygulamalar, binalarda enerji verimliliği, enerji verimliliğinin faydaları ve maliyetleri ile Türkiye ve dünyadaki uygulamalar, enerji verimliliğine yönelik devlet teşvikleri gibi inceleme sonuçlan ve alınabilecek önlemler gibi konu başlıkları hakkında bilgiler aktardı. 



Yerel yönetimlerin enerji kaynaklarının...