29 / 03 / 2024

konut vergi giderleri

konut vergi giderleri

Posta Gazetesi Yazarı Ekrem Sarısu, satın aldığı apart işyeri gözüken ve konuta çevirmek isteyen okurunun sorusunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Ziraat GYO 2021'in 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Ziraat GYO 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 hesap döneminde 137 milyon 455 bin 369 TL hasılat elde etti. Ziraat GYO'nun 137 milyon 455 bin 369 TL'lik hasılatının 81 milyon 210 bin 15 TL'sini konut satış giderleri oluşturuyor.

Hangi konut için ne kadar vergi ödeniyor?

Rayiç değeri 5 milyon 227 bin lirayı aşan tüm konutlar ‘Değerli Konut Vergisi’ (DKV) kapsamında yer alıyor.  Türkiye genelinde 150 bin değerli konut olduğu tahmin ediliyor. Peki, hangi konut için ne kadar vergi veriliyor? 

Almanya'da konut modernizasyonuna 10 yıl süreyle vergi indirimi!

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ayhan Can, köşesinde evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını kaleme aldı. İşte Can'ın o yazısı...

Konut kira geliri vergi istisnası 2021!

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Bu tutar 2021 yılı için belirlendi. İşte konut kira geliri vergi istisnası 2021...

Emlak Konut GYO 3. dönem geçici vergi beyannamesi!

Emlak Konut GYO tarafından 2020 yılı 3. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı 2. çeyrek Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 01.01.2020 - 30.06.2020 dönemine ait Geçici Vergi Beyannamesi'ni yayınladı.

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO'nun 2020 1. Dönem Geçici Vergi Beyannamesi Ekinde verilen ve SPK Mevzuatına göre düzenlenmemiş Gelir tablosu yayınlandı. 

Değerli konuta vergi ertelenir mi?

Değerli konut vergi beyannamesi verme süresinin son günü 20 Şubat. Erteleme kanunu çıkmazsa mutlaka beyanname verilmeli. Aksi takdirde usulsüzlük cezası gelebilir.

Değerli Konut Vergisi’nde itirazlar yine de yapılmalı!

Değerli Konut Vergisi hakkında yazı yazan gazeteci Bumin Doğrusöz, "Bence, size değer tespitine ilişkin bir yazı tebliğ edildi ise, yürürlükteki yasaya göre itirazınızı yine yapın. Bir dilekçe vermekle bir şey kaybetmezsiniz. Bakarsınız kazançlı çıkarsınız. Vergi planlamasını da unutmayın." diyor...

konut vergi giderleri Haberi

konut vergi giderleri



Arsamızı kat karşılığı müteahhide vererek, daire ve apart sahibi olduk. Şu an benim adıma tapuda kayıtlı 2 apart mevcut. Tapudan kat irtifakı tapularını alırken bu apartlarım işyeri olarak kaydedildiğini fark ettim. Bize bu söylenmemişti. Müteahhit apartların girişlerinin apartman girişi yerine ayrı ayrı müstakil olması nedeniyle belediyenin, bu bölümleri ancak işyeri olarak görünürse projeye onay verdiğini bu nedenle işyeri olarak gösterdiklerini açıkladı. Biz, hem Emlak Vergisi’ni fazla ödeyeceğimizi hem de elektrik, su ve doğalgazdan bazılarını yüksek tarifeden ödeyeceğimizi ve bunun aleyhimize olduğunu söyleyerek düzeltmelerini talep ettik. Onlar da ancak tadilat olursa işyeri görünen bu apartların meskene çevrilebileceğini savundular. Girişlerini de apartman içine alamayacakları için buna razı olmamızı istediler.


Bir de bizim aklımıza işyeri olarak görünen bir yeri mesken olarak kiralayınca maliye...