20 / 04 / 2024

Konut yatırımı kazandırır mı

Konut yatırımı kazandırır mı

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye’de döviz ve altın gibi yatırım araçlarından karını realize eden ve yüksek enflasyonda parasının değerini korumak isteyenlerin gayrimenkule yöneldiğini, konut talebinde yüksek artış yaşandığını değerlendirdi.

Konut yatırımı döviz ve altından daha fazla kazandırdı! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yılda konuta yatırım yapanların diğer yatırım araçları olan döviz ve altına göre daha fazla kazandıklarını belirtti.

Temmuz’da en çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı borsa oldu. Temmuz’da BIST100 endeksi TÜFE’ye endeksli yüzde 5,89 oranında kazandırdı.

Konut yatırımı büyümeyi hızlandırır!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Habertürk Egeli Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında konut sektörünün ekonomiye olan katkısından bahsetti. İşte Hüseyin Aslan'ın o yazısı...

Konut yatırımı yapan kazanıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bu yılın mart ayında yapılan konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 116 bin oldu.

2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor! Peki neden?

Son zamanlarda konut yatırımı ile ilgili analizler ve açıklamalar yakından takip ediliyor. 23,8 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "2004 ve sonrası doğumlu gençler 'Konut yatırım aracı değil' diyor" açıklamasında bulundu ve nedenini anlattı. İşte o paylaşım

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı mantıklı? Hangisi daha çok kazandırır?

Konut yatırımının mı yoksa hisse yatırımının mı daha çok kazandırdığı sık sık karşılaştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman da X sosyal medya hesabından bir karşılaştırma yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? Yatırımcılar dikkat!

Yeni yatırım yapacaklar ya da kazancını artırmak isteyenler konut yatırımı ile borsa yatırımının artılarını araştırıyor. Peki borsa yatırımı kira getirisinden daha fazla kazandırabilir mi? İşte ayrıntılar...

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...

Konut yatırımı kazandırır mı Haberi

Konut yatırımı kazandırır mı

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye’de döviz ve altın gibi yatırım araçlarından karını realize eden ve yüksek enflasyon ortamında parasının değerini korumak isteyen tüketicilerin gayrimenkule yöneldiğini, yılın son aylarında azalan stoklar rağmen konut talebinde yüksek artış yaşandığını değerlendirdi. İşte Soner Keleş'in konuyla ilgili o yazısı...

Son yıllarda hızla yükselen enflasyonla birlikte Türkiye´nin eskide bıraktığı enflasyon canavarı yeniden gündeme oturdu. Enflasyona karşı parasının değerini korumak ve onu arttırmak isteyen kişiler birtakım yollara başvurmaktadırlar. Konut artan enflasyondan paranın değerini koruyan en güvenli limandır. Yüksek enflasyonun olduğu ortamda yatırım yapmak, normal zamanlarda yapılacak yatırım tercihlerine göre oldukça zordur. Çünkü hesaba katılması gereken değişken sayısı, enflasyon arttıkça artar. Üstelik yatırımın reel getirisini yani enflasyondan arındırılış getirisini de hesaplamak zorlaşmaktadır.