28 / 03 / 2024

konuta çinli ilgisi

konuta çinli ilgisi

Son dönemde Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. Peki konuta Çinli ilgisi artar mı?

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

Konuta Çinli ilgisi artar mı?

Son dönemde Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. Peki konuta Çinli ilgisi artar mı?

Normalleşmeyle birlikte yabancıların konuta ilgisi canlandı!

Aren Group Üst Yöneticisi (CEO) Muhammed Mansour yaptığı açıklamada, normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber yabancıların Türkiye'de konut alımına ilgisi yeniden canlandığını söyledi.

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Çinli fon şirketi Çiftçi Towers'ın bir bloğunu satın aldı!

Son dönemlerde Çinli gayrimenkul yatırımcılarının ve Çinli firmaların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Çinli bir fon şirketi Çiftçiler Towers'in bir bloğunu satın almış. Şirket, binayı Çinli yatırımcılara pazarlayacakmış...

Ruslar'ın konuta olan ilgisi devam ediyor!

2 yıl önce Türkiye pazarına giren Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirket Ceo’su Fatih Elibol, son 3 yıldan bu yana yabancılara olan satışların yükseliş trendini sürdürdüğünü söyledi.

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı bakanlığa şikayet etti!

ASO hızlı tren projesini yürüten Çinli firmayı yerli malzeme kullanmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’na şikayet etti. ASO yüzde 51 yerli şartına işaret etti.

Onur Öngün: Yeni döneme Çinli milyarderler damga vuracak!

G20 zirvesi dünya liderlerini Türkiye’de bir araya getirmekle kalmadı küresel yatırımcıların ilgisini de Antalya’ya çekti. Gayrimenkul uzmanları, özellikle Çinli yatırımcılarla gerçekleştirilebilecek işbirlikleriyle yapılabileceği görüşünde.

TRB1 bölgesindeki iller en çok konuta harcama yaptı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı verilerine göre, TRB1 bölgesindeki iller en fazla harcamayı konuta, en az harcamayı ise sağlığa yaptı.

İstanbul yüzde 28.9 ile en çok kira ve konuta harcama yaptı!

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı yüzde 26 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırırken, İstanbul yüzde 28.9 ile kira ve konuta en çok para harcayan bölge oldu.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

CNR Emlak Fuarı'na yoğun yabancı ilgisi bekleniyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları CNR EMLAK 2015 Fuarı'nda biraraya geldi. Bugün başlayan fuara yabancıların yoğun ilgisi bekleniyor.Farklı bölgelerden gelmesi beklenen 6 bin yabancı ziyaretçi, Türkiye'de yatırıma odaklanacak.

Refik Yılmaz: Gemlik'in 10 bin konuta ihtiyacı var!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Gemlik'in 10 bin konuta ihtiyacı olduğunu söyledi. Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi mevkiine yapılacak olan 970 konutluk toplu konut projesi çalışmalarının yol inşaatı kısmı başladı.

konuta çinli ilgisi Haberi

konuta çinli ilgisi

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 2018'de yabancı yatırımcı hareketliliği görülmüştü. Son dönemde ise Çinli yatırımcılar Türkiye ile ilgilenmeye başlamıştı. 

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Çin vatandaşlarının pandemide 500 konut satın aldığını söyleyen Mars Investment Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, sektörde salgının gidişatına göre Çin'den talebin artabileceğini anlatıyor.

Bucak, "2019'da gelen onbinlerce Çinli ülkemizi ziyaret ederek yatırım fırsatlarını keşfetti. Bu ziyaretler yatırıma dönüşebilir. Çinliler Türkiye'yi ticaret hayatına açılan bir kapı olarak görüyorlar" diyor.
 

Hakan Bucak: Konut sektörü satış hızını...