19 / 04 / 2024

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü'nün çalışmaları sonucunda yüksek derecede ısı depolayabilme özelliğine sahip güneş enerji sistemi geliştirildi.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Avrupa Konutları Güneşli resmen başlıyor! Artaş'tan İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un arazisine 1.312 yeni konut geliyor!

Avrupa Konutları Güneşli projesi resmen başlıyor. 1.312 konut ve 32 dükkanın yer alacağı proje İÇDAŞ ve Metal Yapı Konut'un Güneşli arazisinde yükselecek.

Avrupa Konutları Güneşli ön talep topluyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 yeni konut geliyor!

Artaş İnşaat tarafından Güneşli'de hayata geçirilen Avrupa Konutları Güneşli projesi ön talep toplamaya başladı. İşte projenin detayları...

Avrupa Konutları Güneşli geliyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 konutluk yeni proje!

Avrupa Konutları Güneşli projesi için düğmeye basıldı. Avrupa Konutları Güneşli projesinde 1.312 konut ve 32 dükkan yer alacak.

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Güneşli Nurol Park Konutları ödeme planı!

Nurol GYO imzasıyla hayata geçirilen Güneşli Nurol Park projesi konut, ofis ve mağazalardan meydana geliyor. İşte Güneşli Nurol Park Konutları ödeme planı...

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Nurol Park Konutları Güneşli fiyatları!

Nurol Park Konutları Güneşli fiyatları 509 bin TL'den başlayarak değişiyor. Nurol Park Güneşli'de konut, ofis ve dükkanlar yer alıyor...

Zonguldak Gökçebey TOKİ Konutları kurası ne zaman?

TOKİ Zonguldak Gökçebey Evleri için kura çekiliş heyecanı başladı. Peki Zonguldak Gökçebey TOKİ Konutları kurası ne zaman?

Güneşevler Toplu Konutları teslim edildi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Güneşevler Toplu Konutları’nda hak sahiplerine anahtarlar teslim edilmeye başlandı.

Güneşli Mirage Konutları iletişim!

Güneşli Mirage Konutları iletişim için 0216 422 65 14 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Vade farksız 60 ay taksit yapılabilen projede anahtar teslimlerinin Eylül 2017 tarihinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Güneşli Mirage Residence satılık konutlar!

Güneşli Mirage Residence satılık konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. 2017 yılının son çeyreğinde teslim edilecek proje 3 bloktan oluşuyor.

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak Haberi

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü'nün çalışmaları sonucunda yüksek derecede ısı depolayabilme özelliğine sahip güneş enerji sistemi geliştirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen proje hakkında bilgi veren öğretim üyesi Doç. Dr. Recep Külcü, sistem sayesinde konut ve tarım alanlanndaki enerji tüketim miktarının azaltılacağını söyledi.

KOMBİYLE BİRLİKTE CALIŞABİLECEK

Su ısıtma amacıyla kullanılan güneş kolektörleri sistemini bir adım ileri taşıyarak verimliliği ve eneıji depolama miktarlannı artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Doc. Dr. Külcü, "Dısaııdan bakıldığında vakum tüpü denen bü' güneş kolektörümüz var. Standart bir kolektör görüntüsünde. Bizim sağladığımız katkı depo içerisindeki ısı depolama materyali. Normal bir güneş enerjisi sisteminin depolama kapasitesini ve verimliliğini artırarak bu güneş enerjisi sistemlerinin sadece konutlarda sıcak su ısıtma amacıyla kullanmak dışında, konutların ısıtılması amacıyla...